Annons

Kamera ska stoppa vinstölderna i Turning Torso

Malmö Vinkällaren i Turning Torso har fått kameraövervakning efter att dyra droppar försvunnit.
Foto: Andreas Brunner
Febril aktivitet. Hyresgästföreningen skickade under onsdagen ut brev till alla medlemmar som bor hos Heimstaden i Malmö - drygt 1 100 personer - med information om Heimstadens strandning och deras rättighet att fortsätta betala den gamla hyran tills dess att ett nytt hyresavtal framförhandlats.

Hyresvärden HSB Sundsfastigheter ökar säkerheten i Turning Torso  efter att hyresgästernas vinkällare drabbats av stölder. Här förvaras en rad mycket dyrbara vinsamlingar. Och trots att receptionen i huset är bemmannad dygnet runt har någon lyckats ta sig in i vinkällaren och tappa en del av vinflaskorna på sitt innehåll, uppger Sydsvenskan. 

Det var vid ett möte med hyresgästerna som det framkom att en del blivit av med sina viner under nyårshelgen. Enligt HSB Sundsfastigheters chef Petra Sörling låg flaskorna kvar i sina låsta utrymmen, men någon har lyckats tömma dem utifrån.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vid mötet framkom önskemålet att sätta upp en kamera. Vi tycker också att det är en trygghetshöjande åtgärd. Vi har satt upp en kamera, proaktivt, för att inte det här ska hända igen, säger hon till Sydsvenskan. 

Annons
Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Studenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Svarta kontrakt: Lägenhet i Leksand skulle användas för skenbyte – "dåligt riggat" Lyxlägenheterna som inte förmedlas i vanliga bostadskön

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.