HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreskontrakt revs efter obetald hyra i Turning Torso

Malmö HSB saknar nära 100 000 kronor i hyror och har fått nog. Nu vill värden tömma lägenheten i Västra hamnen i Malmö.
Foto: Anders Paulsson

Hyresrätten står på ett danskt företag och kontraktet skrevs i oktober i fjor. Men bara några månader senare slutade hyrorna att trilla in på värdens konto. I slutet av sommaren revs kontraktet och i augusti hade hyresskulden stigit till 98 677 kronor.

Lägenheten ligger i en av Malmös mest kända byggnader, Turning torso i Västra hamnen, och är en trea på 97 kvadrat till en månadshyra på drygt 19 000 kronor. HSB har skickat en rad varningar och inkassokrav till hyresgästen men har inte inte fått någon respons på klagomålen. Nu har fallet hamnat hos hyresnämnden för bedömning.

Läs ocksåBostadsbolag erbjuder småföretagare halverad hyra

HSB vill att lägenheten töms men även efter att fallet hamnade i domstolen har responsen varit ljum. Flera kallelser till hyresgästen har kommit i retur och det är oklart hur företaget ställer sig till HSB:s krav på en flytt.

Läs också Nästa vecka höjs hyrorna hos Ödeshögsbostäder Färdigförhandlat i Partille: 4 000 hushåll får högre hyra 1 april På boskolan får Muhammad lära sig om sopor och tvättstugan Hyrorna hos Enköpings hyresbostäder klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.