Annons

Hyreskontrakt revs efter obetald hyra i Turning Torso

Malmö HSB saknar nära 100 000 kronor i hyror och har fått nog. Nu vill värden tömma lägenheten i Västra hamnen i Malmö.
Foto: Anders Paulsson

Hyresrätten står på ett danskt företag och kontraktet skrevs i oktober i fjor. Men bara några månader senare slutade hyrorna att trilla in på värdens konto. I slutet av sommaren revs kontraktet och i augusti hade hyresskulden stigit till 98 677 kronor.

Lägenheten ligger i en av Malmös mest kända byggnader, Turning torso i Västra hamnen, och är en trea på 97 kvadrat till en månadshyra på drygt 19 000 kronor. HSB har skickat en rad varningar och inkassokrav till hyresgästen men har inte inte fått någon respons på klagomålen. Nu har fallet hamnat hos hyresnämnden för bedömning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

HSB vill att lägenheten töms men även efter att fallet hamnade i domstolen har responsen varit ljum. Flera kallelser till hyresgästen har kommit i retur och det är oklart hur företaget ställer sig till HSB:s krav på en flytt.

Annons
Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.