Annons

Tvist om uterum kunde inte lösas i hyresnämnden

Örkelljunga Riva uterummen utan kompensation? Hoppet fanns att hyresnämnden skulle hjälpa till med en lösning. Men så blev inte fallet. Nu fortsätter förhandlingarna.
Bild: Pixabay

Hyresgästerna byggde uterum i tron att det var helt okej. Men icke, det skulle visa sig att det inte fanns bygglov och därför betraktas de idag av kommunen som svartbygge. De ska bort och bostadsbolaget, Örkelljungabostäder, vill inte kompensera hyresgästerna.

Hyresgästerna menar i sin tur att de har fått löften av tidigare förvaltare. De har lagt ner mycket pengar för tak och uterum, en hyresgäst så mycket som 40 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna protesterade och fallet hamnade för medling i hyresnämnden. Efter ett sammanträde konstaterade dock nämnden att ”förutsättningarna för förlikning saknas”. Nämndens förslag var att hyresvärden skulle riva och sedan ersätta hyresgästerna ekonomiskt.

Annons

Hyresgästföreningen företräder sina medlemmar. Enligt förhandlare Mohidin Abukar fortsätter nu förhandlingarna utanför hyresnämndens lokaler. Han hoppas och tror att parterna ska komma fram till en lösning.

Här kan du läsa mer: Uppmanas riva ”svartbygge” – hyresgäster protesterar

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.