Annons

Vänersborgsbarnen städar för sin nya lekplats

Vänersborg "Ruschelkana till månen och åtta studsmattor." Så skulle nya lekplatsen se ut om barnen fick precis som de ville. Riktigt så blir det inte – men nästan.

Barnen har fått vara med och bestämma, så det blir en kompisgunga, klätterställningar och en rutschkana – dock inte till månen. Och för att känna extra delaktighet deltar de också i ett städprojekt genom Vänersborgsbostäders fritidsverksamhet, Hjälpande händer. Klädda i gula reflexvästar plockar barnen dagligen skräp och gör fint där lekplatsen ska byggas.
Jerker Emanuelsson på Vänersborgsbostäder är projektledare. Enligt honom är bidraget från Boverket helt nödvändigt. Det bekostar halva bygget. Därför tog Jerker Emanuelsson emot det positiva beskedet i december med stor glädje.
– Innan dess vågade vi inte lova barnen något, säger han. Vi ville ju inte göra dem besvikna. Men när det blev klartecken var glädjen desto större.
Nu planeras utemiljön, där lekplatsen blir huvudnumret, men också en pergola och en grillplats. Det ska bli en mötesplats för alla åldrar som är klar till sommaren.
– Vi kommer att leka där jättemycket, säger Bushra, Yusra och Asra, som just kommit till fritidslokalen med dagens insamlade
skräp.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.