Annons

Värd säger upp kontrakt med utvandrade hyresgäster

Helsingborg Enligt hyresvärden hyr mannen och kvinnan ut sin lägenhet utan tillstånd i andrahand. Hyresgästerna har flyttat utomlands men förklarar per telefon att deras väninna är skriven i lägenheten.
Foto: Gry Ellebjerg
Vattenläckan var droppen som avslöjade den otillåtna uthyrningen. Nu riskerar förstahandshyresgästen förlora kontraktet.

Sedan 2012 hyr en man och en kvinna tre rum och kök på 64 kvadrat i Helsingborg. Enligt hyresvärden utvandrade de båda hyresgästerna från Sverige i december 2016.  Bostadsbolaget har skickat in en ansökan till hyresnämnden om att kontraktet ska sägas upp på grund av otillåten andrahandsuthyrning och för att de inte anses vara i behov av lägenheten.

Kvinnan har uppgett per telefon till hyresvärden att en väninna och hennes barn är skrivna i lägenheten men att de bor på annat håll. Värden menar att det inte stämmer då en annan person är folkbokförd på adressen.  Kontraktet går ut den 30 juni.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Den 3 juli är det sammanträde i Hyresnämnden i Helsingborg.

Annons
Läs också Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Stordalens smarta lägenhetsaffärer – äger ett av de största mellanhandsbolagen Natalie vägrade betala för gamla skador i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.