Annons

VFAB vill bygga mer i Vadstena

Vadstena Innan spaden ens satts i jorden vid Asylenparken så planerar Vadstena fastighets AB för nästa lägenhetsprojekt.
Foto: Jenny Knutsson
Här vill VFAB bygga nya hyreslägenheter.

Vadstena fastighets AB väntar fortfarande på klartecken att sätta i gång med bygget av 48 lägenheter i Asylenparken. Men samtidigt har det kommunala bostadsbolaget inlett nästa nybyggnadsprojekt, inte långt från Asylen men på andra sidan genomfarten.

– Vi köper den så kallade kolonilottstomten av kommunen och de håller på och jobbar med detaljplanen, säger VFAB:s vd Lars Larenius.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är ett markområde vid Södra vägen-Kungsvallavägen, intill museijärnvägen, som det handlar om. Exakt vad som ska byggas är inte klart.

– Men vi pratar om något avlångt i två våningar som inte är radhus. Vi tänker att något sådant skulle passa eftersom det ligger hyreshus på ena sidan och villor på den andra.

Annons

Antalet lägenheter beror på vad kommunen kommer fram till är lämpligt i arbetet med detaljplanen.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

Trots lång intressekö och en överväldigande majoritet bland politikerna i kommunfullmäktige för ett bygge, så har planerna i Asylenparken mött en del motstånd och detaljplanen har överklagats. Lars Larenius tror inte att något liknande kommer att hände med kolonilottstomten.

– Nej, det finns de som sagt att vi borde bygga där i stället för vid Asylen. Men det behövs nya bostäder så vi vill göra både och, säger han.

Annons

Eftersom det ännu är så tidigt i processen vill han inte uttala sig om när de nya husen kan vara på plats.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

– Det vore bara en dum gissning.

Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.