HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

VFAB vill bygga mer i Vadstena

Vadstena Innan spaden ens satts i jorden vid Asylenparken så planerar Vadstena fastighets AB för nästa lägenhetsprojekt.
Foto: Jenny Knutsson
Här vill VFAB bygga nya hyreslägenheter.

Vadstena fastighets AB väntar fortfarande på klartecken att sätta i gång med bygget av 48 lägenheter i Asylenparken. Men samtidigt har det kommunala bostadsbolaget inlett nästa nybyggnadsprojekt, inte långt från Asylen men på andra sidan genomfarten.

– Vi köper den så kallade kolonilottstomten av kommunen och de håller på och jobbar med detaljplanen, säger VFAB:s vd Lars Larenius.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Det är ett markområde vid Södra vägen-Kungsvallavägen, intill museijärnvägen, som det handlar om. Exakt vad som ska byggas är inte klart.

– Men vi pratar om något avlångt i två våningar som inte är radhus. Vi tänker att något sådant skulle passa eftersom det ligger hyreshus på ena sidan och villor på den andra.

Antalet lägenheter beror på vad kommunen kommer fram till är lämpligt i arbetet med detaljplanen.

Läs ocksåKämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Trots lång intressekö och en överväldigande majoritet bland politikerna i kommunfullmäktige för ett bygge, så har planerna i Asylenparken mött en del motstånd och detaljplanen har överklagats. Lars Larenius tror inte att något liknande kommer att hände med kolonilottstomten.

– Nej, det finns de som sagt att vi borde bygga där i stället för vid Asylen. Men det behövs nya bostäder så vi vill göra både och, säger han.

Eftersom det ännu är så tidigt i processen vill han inte uttala sig om när de nya husen kan vara på plats.

Läs ocksåSkräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

– Det vore bara en dum gissning.

Läs också Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.