HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vill bygga Attefallshus för att minska bostadsbristen

Knivsta Den nystartade föreningen Livskvalitet i Knivsta vill samla in pengar för att bygga Attefallshus till bostadslösa. Planen är att kunna bygga ett hus nästa år.
Foto: Bianca Gutierrez
Styrelsen för Livskvalitet i Knivsta består av från vänster Safiollah Alizadeh (ordförande), Mohamed Jime, Alex Bengtsson, Demoz Muluebrhan och Weini Hafti Nega.

Under hösten har föreningen haft en insamlingskväll där besökarna fick köpa maträtter från olika länder. Intäkterna gick till insamlingen.

– Vi har fått in en del pengar, men inte tillräckligt för att kunna finansiera en fastighet. Men fortsätter vi i den här takten kommer vi kunna bygga minst en fastighet nästa år, säger Alex Bengtsson, aktiv i nätverket och föreningen.

Läs ocksåHyresgäster rättslösa vid brand

Konceptet går ut på att köpa eller hyra tomtmark för att sedan bygga Attefallshus på. När husen är klara vill föreningen hyra ut dem till personer som av olika skäl har svårt att ta sig fram på bostadsmarknaden.

Livskvalitet i Knivsta har bildats ur nätverket Tillsammans för Knivsta, en rörelse som uppmärksammat bostadssituationen för ensamkommande i kommunen och anordnat sociala aktiviteter.

Läs ocksåAnnette bars ut av brandmän - såg sitt hem försvinna

– Bostadsfrågan har hela tiden varit en röd tråd för oss. Bostadssituationen har varit tuff för många som är aktiva inom nätverket – personer som är ensamkommande, har separerat och allt möjligt. Vi diskuterade vad vi kan göra -vi ville inte bara protestera utan ville komma fram till en långsiktig lösning. Om inte annat vill vi väcka opinion i Knivsta, säger Alex Bengtsson.

Läs också Hyresgästföreningen vill sänka hyran med totalt 13 000 kronor om året Roudi hjälper nya hyresgäster till rätta – "Det tar tid att lära om" Bostadsbolag i Aros-Gävle nominerade till pris

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.