Annons

Vill bygga Attefallshus för att minska bostadsbristen

Knivsta Den nystartade föreningen Livskvalitet i Knivsta vill samla in pengar för att bygga Attefallshus till bostadslösa. Planen är att kunna bygga ett hus nästa år.
Foto: Bianca Gutierrez
Styrelsen för Livskvalitet i Knivsta består av från vänster Safiollah Alizadeh (ordförande), Mohamed Jime, Alex Bengtsson, Demoz Muluebrhan och Weini Hafti Nega.

Under hösten har föreningen haft en insamlingskväll där besökarna fick köpa maträtter från olika länder. Intäkterna gick till insamlingen.

– Vi har fått in en del pengar, men inte tillräckligt för att kunna finansiera en fastighet. Men fortsätter vi i den här takten kommer vi kunna bygga minst en fastighet nästa år, säger Alex Bengtsson, aktiv i nätverket och föreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Konceptet går ut på att köpa eller hyra tomtmark för att sedan bygga Attefallshus på. När husen är klara vill föreningen hyra ut dem till personer som av olika skäl har svårt att ta sig fram på bostadsmarknaden.

Annons

Livskvalitet i Knivsta har bildats ur nätverket Tillsammans för Knivsta, en rörelse som uppmärksammat bostadssituationen för ensamkommande i kommunen och anordnat sociala aktiviteter.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Bostadsfrågan har hela tiden varit en röd tråd för oss. Bostadssituationen har varit tuff för många som är aktiva inom nätverket – personer som är ensamkommande, har separerat och allt möjligt. Vi diskuterade vad vi kan göra -vi ville inte bara protestera utan ville komma fram till en långsiktig lösning. Om inte annat vill vi väcka opinion i Knivsta, säger Alex Bengtsson.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.