Annons

Vill ge Kirunas hyresgäster möjlighet att påverka

Kiruna Kirunas hyresgäster måste få vara med och påverka när den nya staden växer fram. Det tycker Hyresgästföreningen som startat ett projekt.

Hyresgästföreningen i Kiruna tycker att den demokratiska processen varit osynlig i diskussionerna kring stadsomvandlingen. Därför startar man nu ett projekt som man hoppas ska leda till att gruvstadens hyresgäster ska känna sig mer delaktiga i de framtidsfrågor som diskuteras.

– Vårt fokus är att se till att hyresgästernas röster hörs i debatten. Hyresgästerna måste få inflytande och få vara med och bestämma, säger Dan Lundström, ordförande i Hyresgästföreningen i Kiruna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En del i projektet är arrangemanget Hyresgästens dag som anordnas den 27 oktober. Folkets Hus har hyrts och Hyresgästföreningen hoppas bland annat på att kunna hålla en offentlig debatt med LKAB, kommunen och Hyresgästföreningen.

Annons

Andra delar i projektet är att göra enkäter och intervjuer med framför allt de hyresgäster i Bolagsområdet som är de första att drabbas när gruvans sprickzoner drar in mot staden. Delar av detta bostadsområde har redan tömts. Hur ser hyresgästernas situation ut, vilka behov och önskemål har de?

Projektet Lundström hoppas på samarbete med flera olika parter i projektet, bland annat andra folkrörelser, kommunen och LKAB.

Annons
Läs ocksåLagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"Tvådelad bild med en man i yngre medelåldern i kavaj och en digital tavla från tingsrätten som visar pågående förhandlingar.

Projektet finansieras till viss del med pengar ur Hyresgästföreningens projektfond.

Läs också Topbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Roy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös" LKAB bygger 5000 nya skyddsrumsplatser i Kiruna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.