Annons

Vimarhem i Vimmerby vill satsa på vindkraft

Vimmerby Vimarhem överväger att köpa andelar i ett vindkraftverk. Målet är att satsningen ska bli en besparing, både för miljön och på sikt också för den egna kassan.

​Ett annat kommunägt bolag, Vimmerby energi och miljö AB, planerar att bygga två vindkraftverk i Vennebjörke, norr om Vimmerby. Kraftverken beräknas producera el som motsvarar mellan 10 och 20 procent av den som förbrukas i tätorten Vimmerby.

Vimarhem har erbjudits att köpa in sig i ett av kraftverken och bolagets ordförande, Tomas Holgersson (C), tycker att erbjudandet är mycket intressant.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det handlar om både pengar och miljö, säger han.

Annons

Investeringen kan kosta upp till tio miljoner kronor, beroende på hur stor andel av vindkraftverket som man väljer att köpa. Men Vimarhem räknar med att investeringen ska löna sig på sikt, eftersom el från vindkraft, åtminstone i nuläget, är skattesubventionerad.

– Man slipper elskatten på 28 öre per kilowattimme, säger Tomas Holgersson.

Läs ocksåVimarhem höjer hyrorna med 7,50

Vimarhem förbrukar omkring två miljoner kilowattimmar per år och skulle kunna spara drygt en halv miljon kronor om året på att bli delägare i vindkraft.

Annons

Vindkraftverken beräknas börja byggas tidigast nästa år och senare under det här året beslutar Vimarhems styrelse om man ska köpa andelar eller inte.

Läs också Vimarhem vill höja hyrorna med 2,15 procent Vimarhem höjer hyran och får råd med mer underhåll Vimarhem vill höja hyran med 3,28 procent Vimarhem höjer hyran med 2,2

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.