HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vindsförråd i Töreboda blev eftertraktade lägenheter

Töreboda Sedan i januari har byggarbetare huserat i Törebodabostäders fastighet på Börstorpsgatan. I morgon flyttar nya hyresgäster in i husets tidigare vindsförråd.
Foto: Minna Ulin
Ida Karlsson var en av alla hantverkare som omvandlade vindsförråd till lägenheter på Börstorpsgatan i Töreboda. "Det blir mysiga lägenheter", säger hon.

Törebodabostäders hyreshus på Börstorpsgatan 4 stod klar 2008 och hade då åtta lägenheter. Nu har huset fått tillökning. Vindsförråden har byggts om till två nya tvåor med öppen planlösning och snedtakscharm.

Det var en stor efterfrågan på lägenheter som födde tanken att bygga om förråden.
– Vi har fullt uthyrt och behöver fler lägenheter, säger Törebodabostäders kundservicechef Yvonne Persson.

Läs ocksåSparkades från Mariehus - Gör vd-comeback i TörebodaEfter att ha sparkats från Mariehus blir nu Stefan Rånes vd för Törebodas kommunala bostadsbolag Törebodabostäder.

I morgon, den 1 april, är det inflyttning. Kontrakten är påskrivna sedan länge och bostadsbolaget har märkt av ett stort intresse. Trots att Yvonne Persson inte har annonserat på traditionellt sätt gick de båda lägenheterna snabbt.
– En av de nya hyresgästerna skrev kontrakt utan att ens ha sett bostaden, säger hon.

I och med ombyggnationen försvinner alltså två vindsförråd i huset. Bostadsbolaget har löst det genom att bygga förråd i garagen för befintliga hyresgäster. I de nya lägenheterna blir det förvaring i bostaden.

Fakta: Nytillskott på Börstorpsgatan

Den 1 april är det inflyttning i två tidigare vindsförråd på Börstorpsgatan 4.
Lägenheterna är på två rum och kök med en yta på 56 kvadratmeter i öppen planlösning.
Hyran är 6 600 kronor per månad.
Diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare hör till bekvämligheterna. 
Huset är byggt 2008 och ligger nära centrum. Tillgängligheten är god: det finns hiss och breda dörrar men däremot inte trösklar och trappor.
Kommunala hyresvärden  Törebodabostäder äger fastigheten.

Läs också Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Få skyddsrum i nya stadsdelar Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.