HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vindsförråd på Fridhem kan bli lägenheter

Ystad Ystadbostäder planerar att bygga om vindsförråden i husen på Fridhem till lägenheter efter branden förra året.

Det var den 30 december som det brann på en av vindarna på Fridhem. En man omkom efter att rök trängt in i hans lägenhet. Ystadbostäder planerar nu att att bygga om de utbrunna förråden till två lägenheter. 

– De blir pilotlägenheter. Sedan får vi ta ställning till om det går att bygga fler vindslägenheter i de andra husen, säger Lars B Olofsson, vd för Ystadbostäder till Ystads Allehanda. 

Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Enligt honom kan det bli 40 lägenheter. Först måste dock bolaget hitta ersättningsförråd till hyresgästerna. 

Det är inte den enda förtätningen som är på gång i bostadsområdet. Ystadbostäder vill bygga ihop de befintliga huslängorna till en u-form, en lösning som kan ge 60 nya lägenheter. En arkitekttävling ska utlysas för att få in förslag på hur husen ska utformas.

Läs också De vägrar lämna garagen – värden sätter in Kronofogden Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Hyresgäster försöker rädda hotad skog

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.