HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Virserum får trygghetslägenheter i kooperativ förening

Vimmerby I veckan invigs Virserums första trygghetslägenheter i en kooperativ förening. Bakom bygget av lägenheterna står Riksbyggen.

Den kooperativa hyresrättsföreningen Trygga Hem består av sju trygghetslägenheter vid äldreboendet Ekliden i Virserum. Föreningen bildades 2017 och består idag av tre fastigheter varav Ekliden är en av dessa. Trygghetslägenheterna är 2:or och 3:or i två radhuslängor med uteplats och möjlighet till parkeringsplats. Kravet för att få bo i lägenheterna är att den boende ska ha fyllt 70 år.

– Det känns fantastiskt att lägenheterna nu invigs. Behovet av trygghetsboende är stort i kommunen. Riksbyggen har tillsammans med kommunen hittat en modell i kooperativ hyresrätt som fungerar jättebra. Tillsammans kan vi erbjuda attraktiva och anpassade boenden för äldre, säger Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost.

Läs ocksåVästsvenska nybyggen slukar halva lönen - lägenheter reas ut

Trygghetslägenheterna ligger nära äldreboendet Ekliden. Det ger de boende tillgång till äldreboendets gemensamhetsutrymmen, daglig personal och andra tjänster. 

Läs också Förtroendevald misshandlad på Andersberg Roligare dela på vardag och fest Problemhusen i Blötberget: Många brister i Bessous företag Kastade ut dator och tv – får bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.