HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Virserum får trygghetslägenheter i kooperativ förening

Vimmerby I veckan invigs Virserums första trygghetslägenheter i en kooperativ förening. Bakom bygget av lägenheterna står Riksbyggen.

Den kooperativa hyresrättsföreningen Trygga Hem består av sju trygghetslägenheter vid äldreboendet Ekliden i Virserum. Föreningen bildades 2017 och består idag av tre fastigheter varav Ekliden är en av dessa. Trygghetslägenheterna är 2:or och 3:or i två radhuslängor med uteplats och möjlighet till parkeringsplats. Kravet för att få bo i lägenheterna är att den boende ska ha fyllt 70 år.

– Det känns fantastiskt att lägenheterna nu invigs. Behovet av trygghetsboende är stort i kommunen. Riksbyggen har tillsammans med kommunen hittat en modell i kooperativ hyresrätt som fungerar jättebra. Tillsammans kan vi erbjuda attraktiva och anpassade boenden för äldre, säger Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost.

Läs ocksåMarias lägenhet kommer rivas i sommar

Trygghetslägenheterna ligger nära äldreboendet Ekliden. Det ger de boende tillgång till äldreboendets gemensamhetsutrymmen, daglig personal och andra tjänster. 

Läs också Sommarjobbare handlar åt Lysekilsbor i karantän Göteborgs kommunala värdar stoppar vräkningar Ny värd för 19 hyresgäster i Ödeshög Radhus med älvutsikt i Lilla Edet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.