HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vräks på grund av kissande katt

Nyheter Parkettgolvet i lägenheten hade färgats mörkt av urin från kvinnans katt. Nu fälls hon i hovrätten på grund av vanvård och tvingas därmed flytta.
Foto: Wikimedia commons

Katten hade under lång tid tagit sig friheten att urinera på lägenhetsgolvet. Efter bland annat klagomål på dålig lukt valde värden att vända sig till hyresnämnden i Malmö.

Vid nämndens besiktning konstaterades att kvinnans lägenhet stank av urin till den grad att det var outhärdligt att vistas i bostaden. Parkettgolvet var därtill så illa skadat av fukt att det sannolikt måste bytas, med risk för att skador även spridits i undergolv och i väggarnas putsskick.

Läs ocksåKvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

Hyresgästen hävdade i sin tur att hon gjort sig av med katten – något hyresnämnden betvivlade på grund av den kraftiga lukten.

På grund av kvinnans vanvård av lägenheten beslutade hyresnämnden att bifalla värdens krav på att hyresavtalet skulle upphöra.

Då vände sig Malmökvinnan i stället till Svea hovrätt – utan större lycka.

Läs ocksåKastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning

Hovrätten väljer nu att fastställa hyresnämndens beslut med motiveringen att kvinnan genom att låta katten kissa fritt har åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst. Hon medges en kortare tids uppskov men tvingas snarast flytta från lägenheten.

Läs också Duschade fast brunnen var tilltäppt – orsakade skada för 400 000 kronor För stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder" Maria tog striden mot hotellhusvärden – slipper vräkas efter hovrättsbeslut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.