Annons

Vräks på grund av kissande katt

Nyheter Parkettgolvet i lägenheten hade färgats mörkt av urin från kvinnans katt. Nu fälls hon i hovrätten på grund av vanvård och tvingas därmed flytta.
Foto: Wikimedia commons

Katten hade under lång tid tagit sig friheten att urinera på lägenhetsgolvet. Efter bland annat klagomål på dålig lukt valde värden att vända sig till hyresnämnden i Malmö.

Vid nämndens besiktning konstaterades att kvinnans lägenhet stank av urin till den grad att det var outhärdligt att vistas i bostaden. Parkettgolvet var därtill så illa skadat av fukt att det sannolikt måste bytas, med risk för att skador även spridits i undergolv och i väggarnas putsskick.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresgästen hävdade i sin tur att hon gjort sig av med katten – något hyresnämnden betvivlade på grund av den kraftiga lukten.

Annons

På grund av kvinnans vanvård av lägenheten beslutade hyresnämnden att bifalla värdens krav på att hyresavtalet skulle upphöra.

Då vände sig Malmökvinnan i stället till Svea hovrätt – utan större lycka.

Annons
Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

Hovrätten väljer nu att fastställa hyresnämndens beslut med motiveringen att kvinnan genom att låta katten kissa fritt har åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst. Hon medges en kortare tids uppskov men tvingas snarast flytta från lägenheten.

Läs också Grannarna slog larm om stanken – UV-ljus avslöjade kattkisset Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.