HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här är krukväxterna som överlever allt

Tips & Råd Nyss flyttat hemifrån, nyskild eller bara trött på tomma fönsterkarmar? Lugn, det finns krukväxter

​Krukväxter gör lägenheten hemtrevlig och bidrar till bättre inomhusklimat genom att höja luftfuktigheten. Men om du tillhör dem som oftast tar död på allt som är grönt och levande – vad göra?

Svaret är lika svårt som enkelt: köp rätt växter (se listan till vänster). Köp inga stora växter för dyra pengar om du är osäker på hur de ska skötas. Satsa hellre på många olika mindre krukväxter, vilket är bättre för plånboken och ökar chansen att lyckas med åtminstone några.

Läs ocksåKöttätande växter – så funkar detVenusflugfällan matas med en fluga som långsamt förs in i "gapet". Efter ett ögonblick slår flugfällan igen sina "käftar".

Det är också viktigt att välja rätt kruka. Plastkrukor håller fukten bättre än lerkrukor, och minskar alltså behovet av vattning. Ett knep för den som vill vattna sällan är att lägga en bit oasis (finns i blomsterbutiken) i botten på en ytterkruka, fylla på med vatten och ställa krukväxten ovanpå oasiskuben. Vattnet ska inte nå upp till krukväxten, utan bara täcka oasisen.

Fakta: Välj rätt växt:

Minimal vattning:AgaveTrekantseuforbiaAloeFlaskliljaLyktrankaVaxrankaLummerkrassulaÄrtor på trådEcheveria
De verkliga överlevarna:FredskallaAspidistraParadisträdSvärmors tungaYuccaliljaZamiakalla
Lättskötta blommande:SaintpauliaNovemberkaktusKristi törnekronaPorslinsblommaBrudorkidé

Läs också Kaktusar och andra växter som överlever allt Befria barnen från paddan – lär dem att odla Så skaffar du trädgård som trångbodd Så varar tulpanerna längre

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.