Annons

​Höjda arvoden för förbundsstyrelsen

Nyheter Arvodena till förbundsstyrelsens ledamöter höjs i år med drygt två procent. De tretton ledamöterna får nu 2 000 kronor per sammanträde plus ett årligt arvode på 4 000 kronor.​
Det var vid förbundsstämman 2008 som det bestämdes att förbundsstyrelsens arvoden skulle räknas upp enligt det så kallade inkomstbasbeloppet. Basbeloppet fastställs av regeringen varje år och används bland annat för att räkna fram pensionerna. Beloppet följer konsumentprisindex, vilket betyder att arvodet till förbundsstyrelsens ledamöter i år höjs med 1,96 procent.
 
Ledamöternas fasta årsarvodet höjs med en femtiolapp och uppgår nu till 4 000 kronor. Arvodet per sammanträde höjs till 2 000 kronor och förbundsstyrelsen sammanträder ungefär en gång i månaden.
 
Dessutom höjs revisorernas arvode till 13 400 kronor om året samtidigt som arvoden som utgår för deltagande i förbundsstyrelsens arbetsgrupper lämnas oförändrade på 1 000 kronor per tillfälle.
 
År 2009 uppgick ersättningen till förbundsstyrelsen och ordföranden Barbro Engman till totalt 1,8 miljoner kronor.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.