Annons

​Nu startar sopsortering i Nättraby

Karlskrona ​Nu blir det enklare för hyresgästerna på Hallengrensvägen i Nättraby att göra en insats för miljön. Ett nytt miljöhus för sopsortering ska stå klart i sommar, och ytterligare ett planeras.

Hittills har de boende på Hallengrensvägen i Nättraby varit hänvisade till en enda sorts kärl när soporna ska slängas. Men nu pågår bygget av ett miljöhus på gården utanför 4 A-B. Här ska hyresgästerna kunna sortera avfallet i ett tiotal olika behållare, strax utanför porten.
 
Grunden gjuts i dagarna, och Karlskronahem räknar med att huset ska stå klart i sommar. Även hyresgästerna på Hallengrensvägen 3 ska få ett likadant miljöhus, men när det blir färdigt är ännu inte klart.
 
Detta kan du snart sortera i miljöhusen på Hallengrensvägen:
Glas
Metall
Plast
Papper/papp
Tidningar
Komposterbart köksavfall
Brännbart avfall
Elartiklar, till exempel lågenergilampor eller uttjänta tv-apparater
Farligt avfall, till exempel kemiska produkter
Deponirester som inte kan tas tillvara på annat sätt, till exempel keramik
 

Annons

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Sopkameror halverar stöket – ändå nödlösning: ”Ger en konstig känsla hos många” Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt” Sopböter – då behöver du inte betala: ”Det är en sorts skrämseltaktik” Så många slarvar med soporna – och så kan det straffa sig Kvinnorna som ser till att hålla Bäcklösa snyggt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.