Annons

10 000 i vite för fukt i badrum

Trollhättan ​Centerplan T & U, som äger kvarteren Plogen i Trollhättan, har struntat i att åtgärda ett fuktigt badrum. Nu måste bolaget betala 10 000 kronor i vite. Det har miljödomstolen i Vänersborg beslutat.

​Hem & Hyra har skrivit ett flertal gånger om bolaget och dess förvaltare Bovista. Det mesta har rört klagomål på kvarteret Plogen på Kronogården i Trollhättan.
Nu har ett klagomål hamnat hos miljödomstolen.

Annons
I juni förra året fick Centerplan T & U (Trollhättan och Uddevalla) två veckor på sig att åtgärda fuktskador i badrummet hos en hyresgäst. Åtgärderna skulle vara fackmannamässigt utförda och så omfattande att fukthalten inte var förhöjd. Miljönämnden i Trollhättan kopplade ett vite på 10 000 kronor till föreläggandet.
 
En miljöinspektör som skulle kontrollera läget efter att tiden gått ut kunde bara konstatera att bolaget inte gjort någonting alls. Fuktmätning visade fortfarande att det var vått runt badrumsfönstret och mycket fuktigt på väggen vid golvet. 
Bolaget har inte hört av sig till kommunen, trots uppmaning att göra så.
Att kommunens beskrivning av fukthalterna i badrummet därför står oemotsagt hindrar inte miljödomstolen från att fatta beslut.
Enligt domstolen står det klart att bolaget överträtt föreläggandet. Bolaget döms att betala vitet på 10 000 kronor.
Centerplan T & U kan överklaga beslutet fram till 14 februari.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Miljöförvaltningen: Övergivet hus skadar hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.