HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

150 nya hyresrätter vid havet i Luleå

Luleå Lulebo planerar att bygga 150 nya lägenheter i ett nytt bostadsområde vid havet.

Luleå kommun planerar att öka befolkningen med 10 000 personer till 2050. Men för detta mål saknas bostäder. En rad byggprojekt är dock igång som ska råda bot på bostadsbristen och i dagarna offentliggjordes ytterligare ett. Det blir en Hammarby sjöstad, fast i det här fallet kanske snarare en sjöby.

I Södra hamn ska en helt ny stadsdel växa fram. Här planeras 300 nya lägenheter, 150 av dem hyresrätter där det kommunala bostadsbolaget Lulebo står som byggherre.

Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Lulebo har nu utlyst en tävling där Luleås fem största arkitektbyråer bjudits in att lägga fram förslag för det nya bostadsområdet.

Annons

– Vi vill också gärna se näringsverksamheter, typ restauranger, säger Anders Sandberg, vd på Lulebo, till NSD.

Den 10 juni ska arkitektbyråerna ha lämnat in sina förslag.

Annons
Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.
Läs också 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.