Annons

2,30 procent upp för Uppsalahem

Uppsala Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Uppsalahem är klara. 2,30 procents hyreshöjning gäller ett år från och med 1 juli.

​Det motsvarar en hyreshöjning på 138 kr i månaden för en genomsnittlig 3-rumslägenhet i Uppsalahem.

– Vi har haft ett konstruktivt förhandlingsklimat, men årets hyreshöjning kommer behöva kompletteras med interna effektivseringar. Förväntade räntehöjningar påverkar oss i hög grad, säger Mikael Rådegård, vd för Uppsalahem, och hänvisar till Statistiska centralbyrån som bedömer att inflationen kommer att ligga på 3,3 procent under samma period.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Varje hyreshöjning är ett problem för hyresgästerna och måste motiveras noga. I det här fallet handlar det om kostnadsökningar för drift, underhåll, samt ökade räntekostnader. Hyreshöjningen ligger i nivå med genomsnittet för landet, säger Ulrika Kregert, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

 Två nyproducerade kvarter, Mjölnaren och Nåntuna Hage, är undantagna hyreshöjningen.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Gottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.