HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

2,30 procent upp för Uppsalahem

Uppsala Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Uppsalahem är klara. 2,30 procents hyreshöjning gäller ett år från och med 1 juli.

​Det motsvarar en hyreshöjning på 138 kr i månaden för en genomsnittlig 3-rumslägenhet i Uppsalahem.

– Vi har haft ett konstruktivt förhandlingsklimat, men årets hyreshöjning kommer behöva kompletteras med interna effektivseringar. Förväntade räntehöjningar påverkar oss i hög grad, säger Mikael Rådegård, vd för Uppsalahem, och hänvisar till Statistiska centralbyrån som bedömer att inflationen kommer att ligga på 3,3 procent under samma period.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

– Varje hyreshöjning är ett problem för hyresgästerna och måste motiveras noga. I det här fallet handlar det om kostnadsökningar för drift, underhåll, samt ökade räntekostnader. Hyreshöjningen ligger i nivå med genomsnittet för landet, säger Ulrika Kregert, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

 Två nyproducerade kvarter, Mjölnaren och Nåntuna Hage, är undantagna hyreshöjningen.

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Fler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjning Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.