Annons

2,30 procent upp för Uppsalahem

Uppsala Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Uppsalahem är klara. 2,30 procents hyreshöjning gäller ett år från och med 1 juli.

​Det motsvarar en hyreshöjning på 138 kr i månaden för en genomsnittlig 3-rumslägenhet i Uppsalahem.

– Vi har haft ett konstruktivt förhandlingsklimat, men årets hyreshöjning kommer behöva kompletteras med interna effektivseringar. Förväntade räntehöjningar påverkar oss i hög grad, säger Mikael Rådegård, vd för Uppsalahem, och hänvisar till Statistiska centralbyrån som bedömer att inflationen kommer att ligga på 3,3 procent under samma period.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Varje hyreshöjning är ett problem för hyresgästerna och måste motiveras noga. I det här fallet handlar det om kostnadsökningar för drift, underhåll, samt ökade räntekostnader. Hyreshöjningen ligger i nivå med genomsnittet för landet, säger Ulrika Kregert, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

 Två nyproducerade kvarter, Mjölnaren och Nåntuna Hage, är undantagna hyreshöjningen.

Annons
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.