Annons

25 000 kronor i lönelyft för ny vd

Ekerö Han får 50 mil närmare till jobbet. Och 25 000 kronor mer i månadslön. Snart börjar Timo Siikaluoma som vd för Ekerö Bostäder, bolagets tredje på ett år.

Formellt tillträder Timo Siikaluoma som vd för Ekerö Bostäder den första februari nästa år. Men han har redan tjuvstartat.

– Ja, varje fredag jobbar jag för att lära mig mer om bolaget och verksamheten, säger Timo Siikaluoma, idag vd för Solatum, det allmännyttiga bolaget i Sollefteå.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Han har varit vd i Sollefteå i drygt fem år, men har hela tiden bott i Stockholm. Det var ett av skälen till att han sökte nytt jobb. Trots att han trivs bra på Solatum.

– Ja, det handlar mest om familjeskäl. Jag har veckopendlat till Sollefteå med bil eller tåg. Det tar drygt fem timmar i vardera riktningen.

Inte nog med att han får nära till jobbet. Han får dessutom mycket bättre lön. 90 000 kronor, vilket är en löneökning med ungefär 25 000 kronor.

Läs ocksåMiljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljöAmi Hammar vid miljökontoret, Trollhättans Stad och ett av de misstänkt mögliga utrymmen på Slåttervägen i Trollhättan.

– Men då ska man komma ihåg att kostnadsläget i Stockholm är ett helt annat än i Stockholm. Lönen är i nivå med vad tidigare vd hade, säger Timo Siikaluoma.

Annons

Den senaste, Mats Viker, slutade i januari och ersattes av Anders Ranefall som hade titeln tillförordnad vd och som slutade den sista augusti. Vd-karusellen är inget som fick Timo Siikaluoma att tveka om att ta jobbet på Ekerö Bostäder.

– Nej, det är inget som påverkar mig.

Läs ocksåNatalie vägrade betala för gamla skador i lägenhetenBänkskiva

Inte heller det faktum att kommunledningen i Ekerö funderar på att sälja 49 procent av Ekerö Bostäder till något privat fastighetsbolag.

– Jag känner till planerna och jag kan förstå dem. Det är inget som förändrar mitt arbete, säger Timo Siikaluoma.

Timo Siikaluoma kommer till ett expansivt bolag. För första gången sedan 1992 bygger Ekerö Bostäder nya lägenheter.

Annons

Nästa år kommer 80 hyreslägenheter att vara inflyttningsklara på Wrangels väg vid Ekerö centrum och 34 på Slagarvägen på Adelsö. Det gör att lägenhetsbeståndet ökar med närmare 15 procent.

Vad kan du tillföra Ekerö Bostäder?
– Först ska jag lära mig verksamheten. När jag gjort det ska jag vara med och lotsa bolaget in i en expansiv period. Vill utveckla bolagets samverkan i kommunkoncernen, vara med och förbättra kundnöjdheten samt bidra till en bra och stabil ekonomi i bolaget. Personalen och styrelsen är engagerade och duktiga, vilket möjliggör att vi kan uppnå bolagets vision och fastställda mål.

Flyttar du till Ekerö?
– Det är inte alls omöjligt. Jag och min sambo flyttade till en bostadsrätt i södra Stockholm för ett år sedan. Men Ekerö är väldigt fint och vi kanske flyttar dit senare.

Fakta: Ny vd i Ekerö Bostäder

Namn: Timo Siikaluoma.

Ålder: 59.

Bor: Bostadsrätt i Bandhagen.

Från: Kuusamo, finsk stad vid ryska gränsen i höjd med Haparanda.

Gör: Ny vd på Ekerö Bostäder (tillträder den första februari 2018).

Gjort: Utbildad civilingenjör på KTH i Stockholm. Första jobbet var på Stockholms stads fastighetskontor. Efter det på privata fastighetsbolag och som egen konsult. Sedan 2012 vd på Solatum Hus&Hem AB i Sollefteå.

Läs också Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Victoria: "Värden bytte lås – och hyrde ut mitt hem och mina saker" Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.