Annons

Kostnaderna för stambyten ökar

Kristianstad Efter det senaste anbudet på stamrenoveringar ska ABK i Kristianstad se över renoveringstakten. Orsaken är att priserna ökat med upp till 15 procent på ett år. "Det kan bli att vi drar ner på renoveringstakten", säger Helena Lundahl, kommunikatör på ABK.
Kristianstadsbyggen har nyligen godkänt en projektkostnad på drygt 54 miljoner kronor för att byta stammar och renovera badrum i 180 lägenheter på Gamlegården.

Runt om i landet sker nu omfattande renoveringar av miljonprogrammens avloppssystem, de så kallade stammarna. Kristianstadsbyggen har satt sin renoveringstakt till cirka 200 lägenheter per år. Men de omfattande renoveringarna runt om i landet gör att konkurrensen om entreprenörerna blivit hårdare. De senaste åren har bolaget sett priserna stiga och vid senaste styrelsemötet konstaterades att den framtida renoveringstakten ”bör ses över”.

Styrelsemötet beslutade också att godkänna en projektkostnad om drygt 54 miljoner kronor för stam- och badrumsrenoveringar för 180 lägenheter i Gamlegården.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Om vi jämför med bara för ett år sedan ligger detta mer än 10-15 procent dyrare, det är därför vi håller koll på att priserna inte sticker iväg ytterligare, säger Helena Lundahl och fortsätter:

Annons

– Givetvis vill inte vi betala mer än vad vi behöver. Om vi får samma produkt som för ett år sedan men måste betala tio procent mer är det möjligt att vi avvaktar eller tar en paus.

Är nivån ni ligger på nu rimlig tycker ni?

Annons
Läs ocksåBarnens konst ska förändra bilden av Gamlegården

– Just nu tar vi anbud för anbud.

Läs också Bostadsbolag tar krafttag mot kriminalitet ABK satsar på flerspråkiga miljövärdar Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.