Annons

ABK satsar på flerspråkiga miljövärdar

Kristianstad Under 2016 ska miljövärdar besöka 1850 av ABK:s bostäder. Målet är att minska felsorterat avfall och sprida kunskap om vinsterna att sopsortera.

Genom en tydlig dialog hoppas ABK att rätt avfall i fortsättningen hamnar på rätt plats. Tanken är att pekpinnar och bestraffningar ska undvikas. Istället är det information som gäller. För att upplysningarna ska bli tillgängliga för så många hyresgäster som möjligt har flerspråkiga miljövärdar anlitats.

Ilham Hamid, Jalal Bilal och Ayman Nasman är själva hyresgäster hos ABK och ser framemot att få informera sina grannar. De känner väl till de olika områdena och talar tillsammans arabiska, somaliska, engelska och svenska.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Projektet med miljövärdar har inletts på Gamlegården i Kristianstad. Under 2016 ska miljövärdarna besöka 1850 bostäder. När alla boende på Gamlegården har fått besök är tanken att miljövärdarna fortsätter till andra områden med ABK-bostäder.

Annons
Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.