Annons

Hyresgästföreningen trivselsatsar i Norrtälje

Norrtälje Under april och maj kommer Hyresgästföreningen att knacka dörr i tre bostadsområden i Norrtälje kommun för att berätta om föreningens verksamhet och fånga upp hyresgästernas eventuella behov av gemensamma aktiviteter i området.
Foto: Privat
Anna Johansson Dahl är en av dem som kommer att knacka dörr i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik i vår.

Ett 80-tal slumpvis valda hushåll kommer att få besök av anställda och förtroendevalda från Hyresgästföreningen under tre vårveckor. Bostadsområdena som valts ut är Flygfältet i Norrtälje, Envägen i Skärsta, Hallstavik samt Vibyvägen och Bergsvägen i Norrtälje. På de adresserna upplever hyresgästerna störst otrivsel, enligt en enkätundersökning som den kommunala hyresvärden Roslagsbostäder har skickat ut till sina samtliga hushåll. Ett syfte med aktionen är att visa att Hyresgästföreningen finns och vilken verksamhet man har.

– Vi ska prata med hyresgästerna om hur de trivs, om de vet hur de kan få inflytande i sin boendemiljö och om de vill ha hjälp med att komma i gång med aktiviteter, säger Anna Johansson Dahl, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Om intresse finns kommer en så kallad bodag att arrangeras i områdena i slutet av sommaren.

Annons

Dörrknackningen görs i samarbete med Roslagsbostäder och är en del i boinflytandearbetet.

Förra våren gjorde Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle en liknande dörrknackning i Bäcklösa i Uppsala.

Annons
Läs ocksåTjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter matFlera sammansatta bilder av tingsrätten, en trappuppgång och två mörka silhuetter.
Läs också Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.