HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen trivselsatsar i Norrtälje

Norrtälje Under april och maj kommer Hyresgästföreningen att knacka dörr i tre bostadsområden i Norrtälje kommun för att berätta om föreningens verksamhet och fånga upp hyresgästernas eventuella behov av gemensamma aktiviteter i området.
Foto: Privat
Anna Johansson Dahl är en av dem som kommer att knacka dörr i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik i vår.

Ett 80-tal slumpvis valda hushåll kommer att få besök av anställda och förtroendevalda från Hyresgästföreningen under tre vårveckor. Bostadsområdena som valts ut är Flygfältet i Norrtälje, Envägen i Skärsta, Hallstavik samt Vibyvägen och Bergsvägen i Norrtälje. På de adresserna upplever hyresgästerna störst otrivsel, enligt en enkätundersökning som den kommunala hyresvärden Roslagsbostäder har skickat ut till sina samtliga hushåll. Ett syfte med aktionen är att visa att Hyresgästföreningen finns och vilken verksamhet man har.

– Vi ska prata med hyresgästerna om hur de trivs, om de vet hur de kan få inflytande i sin boendemiljö och om de vill ha hjälp med att komma i gång med aktiviteter, säger Anna Johansson Dahl, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

Läs ocksåUppsalahems hyror klara

Om intresse finns kommer en så kallad bodag att arrangeras i områdena i slutet av sommaren.

Dörrknackningen görs i samarbete med Roslagsbostäder och är en del i boinflytandearbetet.

Förra våren gjorde Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle en liknande dörrknackning i Bäcklösa i Uppsala.

Läs ocksåFörhandlingarna med Älvkarlebyhus har strandat
Läs också Punka och osmord kedja – på cykelverkstan får grannarna hjälp Trygghetsvärdar i Göteborg rapporterar till polisen Trygghetsvärdar mordhotade trots försiktighet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.