Annons

700 aktiva på årets fest

Stockholm Vilken fest! Trädgårdsinspirerande Lokala hyresgästföreningen Spindeln blev årets LH, Fornminnet fick pris för bästa seniorverksamhet och ”Tomten” i Brandbergen är årets eldsjäl.
Foto: Cecilia Landmark
Ungdomsverksamheten Swat i Järfälla tog hem första pris i sin kategori., Över 700 aktiva medlemmar i Hyresgästföreningen festade i Victoriahallen., Lokala hyresgästföreningen Väktaren på Kungsholmen vann priset Årets kämpe., Priset för bästa seniorverksamhet gick till LH Fornminnet, trots att bilden säger något annat., Till slut fick också Lokala hyresgästföreningen Nockebyhov pris för Årets seniorverksamhet., Årets eldsjäl Ronny Johansson bor lägligt i Brandbergen., En gård med växthus och höns bidrog till att Lokala hyresgästföreningen Spindeln vann priset Årets LH., Efter prisutdelningen var kön lång för en selfie med galans värd Mark Levengood.

Det regnade priser över Hyresgästföreningens förtroendevalda i lördags, när det var LH-gala i Älvsjömässan. Hyresgästföreningens regionordförande Simon Safari är den som tagit initiativ till LH-galan.

– Vi ska ha roligt tillsammans och lyfta fram den lokala verksamheten, det görs så mycket bra i bostadsområdena, sa han när han hälsade välkommen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Sedan följde ett rapp och storstilad show från scenen, under ledning av Mark Levengood. Det bjöds på burlesk dans med strutsplymer, rappad nationalsång från Tensta, buskis med Pia Johansson och allsång med Caroline af Ugglas.

– Mitt huvud räcker inte till för att dela en krognota. Men jag har varit kassör i min lokala hyresgästförening, sa Love Antell och spelade en låt om en annan fest i en hyresrätt i Vårby gård.

Annons

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder fick äran att tacka för maten.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

– Jag har varit med sedan 80-talet men aldrig varit med om ett såndant här arrangemang. Tack för denna fantastiska kväll! sa hon och påminde om de avgörande frågor hyresgäster står inför och uppmanade alla att hitta ännu fler som vill bli aktiva i föreningen.

Priserna, 10 000 kronor till den lokala vinnaren i varje kategori, delades ut under pompa och ståt. Tacktalen var allt emellan ett enkelt och kort ”tack” till hela tal.

– Vi har många arrangemang på dansbanan i Brandbergen, ni är välkomna redan i morgon om ni gillar rockig dans, avslutade Ronny Johansson.

Annons
Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

Lite snubblade arrangörerna när LH Fornminnet i Vallentuna utsågs till Årets seniorverksamhet, trots att det stod LH Nockebyhov på skärmen på scenen. Men det löstes genom att också LH Nockebyhov fick komma upp och få sitt pris. 

Fakta: Vinnare LH-galan 2016

Årets ungdomsverksamhet: SWAT, Järfälla
Årets kämpe: LH Väktaren, Kungsholmen
Årets seniorverksamhet:  LH Nockebyhov, Bromma och LH Fornminnet, Vallentuna
Årets husombud: Britt-Marie Löfvander, Kungsholmen
Årets mångfald: LH Nedre Tensta
Årets LH: LH Spindeln, Gubbängen
Årets eldsjäl: Ronny Johansson, Bandbergen

Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.