HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

AB Bostäder kräver nästan fyra procent

Västra Götaland Det allmännyttiga bostadsbolaget AB Bostäder i Borås vill höja hyrorna med 3,89 procent från den 1 januari 2008.

Bostadsbolaget anser att hyran behöver höjas för att täcka ökade kostnader för räntor och underhåll, taxehöjningar, den allmänna prisutvecklingen samt utfasningen av räntebidragen.

För en normalstor trea med en hyra på 4 500 kronor skulle en höjning på 3,89 procent innebära omkring 175 kronor i mer månaden eller 2 100 kronor mer per år.
– Vi har tryckt mycket hårt på en effektivisering av AB Bostäder de senaste åren och även ifrågasatt deras finanspolicy, säger Ann-Christine Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.
– Vi kommer nu att granska och analysera bolagets kalkyl och bokslut för att få ner höjningen till en mycket rimligare nivå.
Förhandlingen inleds den 21 november för bostadsbolagets dryga 7 000 lägenheter.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Basket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare Hackad hemsida gör det svårt att betala hyran i Borås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.