Annons

AB Bostäder kräver nästan fyra procent

Västra Götaland Det allmännyttiga bostadsbolaget AB Bostäder i Borås vill höja hyrorna med 3,89 procent från den 1 januari 2008.

Bostadsbolaget anser att hyran behöver höjas för att täcka ökade kostnader för räntor och underhåll, taxehöjningar, den allmänna prisutvecklingen samt utfasningen av räntebidragen.

Annons
För en normalstor trea med en hyra på 4 500 kronor skulle en höjning på 3,89 procent innebära omkring 175 kronor i mer månaden eller 2 100 kronor mer per år.
– Vi har tryckt mycket hårt på en effektivisering av AB Bostäder de senaste åren och även ifrågasatt deras finanspolicy, säger Ann-Christine Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.
– Vi kommer nu att granska och analysera bolagets kalkyl och bokslut för att få ner höjningen till en mycket rimligare nivå.
Förhandlingen inleds den 21 november för bostadsbolagets dryga 7 000 lägenheter.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ex-missbrukare vill avromantisera drogmissbruket i bostadsområden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.