HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

ABK bygger nytt och smått

Kristianstad Det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad, ABK, satsar på yteffektiva ettor och tvåor. I juni ska 16 små lägenheter i Näsby stå klara för inflytt.
Foto: ABK
Tolv av de sexton små lägenheterna har egen uteplats eller inglasad balkong.

För att möta efterfrågan på små och billiga lägenheter bygger ABK nytt i Näsby. Enligt bostadsbolaget satsas det extra mycket krut på att planera lägenheterna så att svårutnyttjade utrymmen undviks.

– Lägenheterna ska upplevas som välplanerade av de boende. Med välplanerade lägenheter kan vi också bygga med färre kvadratmeter, vilket i sin tur påverkar hyran för de boende, säger Jonas Rosenberg, kommunikationschef vid ABK.

Läs ocksåUnga får förtur i Halmstad

Hyrorna för de nybyggda lägenheterna varierar från 5 099 kronor i månaden för en etta på 35 kvadratmeter till 6 686 kronor i månaden för en tvåa på 45 kvadratmeter.

Den 10 september blev det möjligt för intresserade att ställa sig i kö till lägenheterna som planeras vara inflyttningsklara i juni 2019.

– Det är lite tidigt för att få en rättvisande bild eftersom lägenheterna varit ute en halv vecka av totalt tre. Men vi har än så länge något färre sökande än till tidigare projekt, säger Jonas Rosenberg.

Läs också9 000 lägenheter får hyreshöjning i Kristianstad

 

Fakta: Storleksfördelning hos ABK

Ettor: 1 448 stycken (16,2%)

Tvåor: 3 341stycken (37,4%)

Treor: 3 127 stycken (35%)

Fyror: 851 stycken (9,5%)

Femmor: 160 stycken (1,8%)

Sex rum eller fler: 12 stycken (0,1 %)

Källa: ABK

Läs också Växtvärk i Stenungsund Emil och Matilda lämnar sin nybyggda lägenhet i Sätra MKB sålde 1 660 hyresrätter - här hamnade pengarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.