Annons

ABK bygger nytt och smått

Kristianstad Det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad, ABK, satsar på yteffektiva ettor och tvåor. I juni ska 16 små lägenheter i Näsby stå klara för inflytt.
Foto: ABK
Tolv av de sexton små lägenheterna har egen uteplats eller inglasad balkong.

För att möta efterfrågan på små och billiga lägenheter bygger ABK nytt i Näsby. Enligt bostadsbolaget satsas det extra mycket krut på att planera lägenheterna så att svårutnyttjade utrymmen undviks.

– Lägenheterna ska upplevas som välplanerade av de boende. Med välplanerade lägenheter kan vi också bygga med färre kvadratmeter, vilket i sin tur påverkar hyran för de boende, säger Jonas Rosenberg, kommunikationschef vid ABK.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyrorna för de nybyggda lägenheterna varierar från 5 099 kronor i månaden för en etta på 35 kvadratmeter till 6 686 kronor i månaden för en tvåa på 45 kvadratmeter.

Annons

Den 10 september blev det möjligt för intresserade att ställa sig i kö till lägenheterna som planeras vara inflyttningsklara i juni 2019.

– Det är lite tidigt för att få en rättvisande bild eftersom lägenheterna varit ute en halv vecka av totalt tre. Men vi har än så länge något färre sökande än till tidigare projekt, säger Jonas Rosenberg.

Annons
Läs ocksåHyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"En delad bild där ena halvan visar ett porträtt på en man med grånat hår, blåa ögon och glasögon och andra halvan en tegelvägg med en skylt med texten ABK, AB Kristianstadsbyggen.

 

Fakta: Storleksfördelning hos ABK

Ettor: 1 448 stycken (16,2%)

Tvåor: 3 341stycken (37,4%)

Treor: 3 127 stycken (35%)

Fyror: 851 stycken (9,5%)

Femmor: 160 stycken (1,8%)

Sex rum eller fler: 12 stycken (0,1 %)

Källa: ABK

Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.