HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Agona tar över hyreshus i Nybro

Nybro ​Hyresgästerna i flera hus i centrala Nybro får nu en ny hyresvärd, Agona Fastigheter. Detta sedan Kronofogden hållit exekutiv auktion efter fastighetsbolaget Kefren Properties konkurs i våras.

Kronofogden håller just nu på att sälja närmare 150 fastigheter runt om i landet på exekutiv auktion efter Kefren Properties konkurs i april i år.

I Nybro har flera objekt gått under klubban. Ett av dem är det duvblå huset i korsningen Storgatan-Stationsgatan i centrum, där bland annat Sparbanken har sina lokaler. Hela fastigheten omfattar Stationsgatan 2 samt 6-16, och rymmer såväl lägenheter som kontors- och butiksytor.
 
Köpare är Kalmarbaserade Agona Fastigheter AB, som ägs av Solbacka AB. Köpeskillingen blev 13,2 miljoner kronor, en dryg miljon mer än vad fastigheten värderades till före auktionen. Köpet blir formellt helt klart först om några veckor.
 
Jonas Karlsson är en av hyresgästerna som nu får ny hyresvärd. Han flyttade in med sin familj på Stationsgatan i somras, och fick inför inflyttningen ommålat i den nya bostaden.
 
Det är han nöjd med, men däremot påpekar han att en ny ägare behöver ta itu med övergripande underhåll – både i huset och när det gäller andra byggnader runt torget som tillhört samma bestånd.
 
– Det ser lite ut som på DDR-tiden, säger Jonas Karlsson. De har inte gjort något åt det sedan det byggdes.
 
Agona Fastigheter AB, som vill öka andelen bostäder i sitt bestånd, har även köpt fastigheten i korsningen Storgatan-Fabriksgatan med sin karaktäristiska väggklocka. Prislapp: 6,4 miljoner kronor. Här finns både bostäder och kontorslokaler.
 
Kefren Properties har också ägt flera renodlade butiks- och kontorslokaler runt Salutorget. Dessa har nu sålts för sammanlagt 21,7 miljoner kronor till ett par olika bolag.

Läs också SBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök" Klart med ägarbyte för tvångsförvaltat hus Willhem köper – blir största privata värden i Halmstad Backar om värmefakturor Värmefakturor på tusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.