Annons

Alaaedin räddade grannarna

Uddevalla Alaaedin Shaat tvekade inte. När han såg att det brann huset mitt emot rusade han in i det rökfyllda trapphuset för att väcka alla hyresgästerna.
Foto: Kajsa Wedberg
Marie Sundberg från Hyresgästföreningen och fastighetsskötaren Kent Persson från Uddevallahem tackade Alaaedin Shaat för hans mod under brandnatten.

En vecka har hunnit passera sedan den skakande natten då lågorna stod meterhöga från taket på Järvstigen 4 i Uddevalla. De boende i området har samlats för sin årliga gårdsdag.
– I dag ska vi inte bara klippa buskar och göra fint på gårdarna. Vi ska även passa på att tacka Alaaedin Shaat för hans stora mod förra helgen.
Det säger Marie Sundberg och överräcker en blomma. Hon bor i det brandhärgade huset och representerar Hyresgästföreningen.

Själv tycker inte Alaaedin att det han gjorde var så märkvärdigt.
– Det enda jag tänkte var att alla som låg där inne och sov måste ut! Så efter att jag kallat på brandkåren sprang jag in och bankade på alla dörrar. Det var så mycket rök att jag fick springa ut flera gånger för att hämta luft, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Erna Westerlund, bor i lägenheten högst upp.

– Det var fruktansvärt. Att lämna allt, ge sig ut i röken och sedan stå på gården och se hur flammorna fick taket att falla in. Vi får vara glada att ingen kom till skada och att det finns människor som Alaaedin, säger hon. 

Annons
Fakta: Detta har hänt

Natten till söndag, 7 juni, larmades räddningstjänsten till Järvstigen. Orsaken var att det brann på vinden och i ett soprum. Ingen människa kom till skada men bränderna orsakade stora materiella skador. Två män, som misstänks ha anlagt bränderna, sitter häktade*. (*Uppgift från 15 juni 2015)

Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.