Annons

Äldre man vräks från vanvårdad lägenhet

Halmstad Den man som vanvårdat en lägenhet i Halmstad tvingas flytta. Det har hyresnämnden i Göteborg bestämt.
Foto: Willhem AB
Fastighetsägaren har dokumenterat hur det sett ut i badrummet vid besök i lägenheten.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om en äldre man i Halmstad som inte förmår ta hand om hemmet han haft i över 30 år. När värden Willhem var på besök i ett annat ärende år 2014 möttes de av högar av skräp, i samtliga rum, samt en obehaglig lukt.

Efter att ha påtalat problemen för mannen, utan att se någon förändring, beslutade de att säga upp hans kontrakt.
Hyresvärden har bedömt att risken för ohyra är mycket stor, de menar att lägenheten utgör en sanitär olägenhet. ”Hyresrätten är förverkad då hyresgästen vanvårdat lägenheten”, skriver värden till Hyresnämnden i Göteborg.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nämnden håller med och meddelar att hyresgästen måste flytta, om han inte gör det kommer han att avhysas. Nämndens argument är att mannen som är i 70-årsåldern har åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst och därmed förverkat rätten till bostaden.

LÄS tidigare artikel om ärendet.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.