HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Äldre man vräks från vanvårdad lägenhet

Halmstad Den man som vanvårdat en lägenhet i Halmstad tvingas flytta. Det har hyresnämnden i Göteborg bestämt.
Foto: Willhem AB
Fastighetsägaren har dokumenterat hur det sett ut i badrummet vid besök i lägenheten.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om en äldre man i Halmstad som inte förmår ta hand om hemmet han haft i över 30 år. När värden Willhem var på besök i ett annat ärende år 2014 möttes de av högar av skräp, i samtliga rum, samt en obehaglig lukt.

Efter att ha påtalat problemen för mannen, utan att se någon förändring, beslutade de att säga upp hans kontrakt.
Hyresvärden har bedömt att risken för ohyra är mycket stor, de menar att lägenheten utgör en sanitär olägenhet. ”Hyresrätten är förverkad då hyresgästen vanvårdat lägenheten”, skriver värden till Hyresnämnden i Göteborg.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Nämnden håller med och meddelar att hyresgästen måste flytta, om han inte gör det kommer han att avhysas. Nämndens argument är att mannen som är i 70-årsåldern har åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst och därmed förverkat rätten till bostaden.

LÄS tidigare artikel om ärendet.

Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Vägrade öppna dörren för hantverkarna – därför kan kvinnan förlora sitt hem Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till 84-årig kvinna vanvårdade lägenheten och släppte inte in Uppsalahems personal – blir vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.