Annons

Allbohus vill höja hyran med 4,1 procent

Alvesta Alvestas kommunala bostadsbolag Allbohus och Hyresgästföreningen gör sig redo att förhandla nästa års hyra. Allbohus yrkar på 4,1 procent i hyreshöjning från första januari nästa år.
Alvestas kommunala bostadsbolag Allbohus vill häja hyran med 4,1 procent nästa år.

Allbohus, som har 1 900 lägenheter i Alvesta kommun, har kommit in med sitt yrkande inför hyresförhandlingarna om nästa års hyra. Bolaget vill att hyran höjs med 4,1 procent.

I början på november träffas Allbohus och Hyresgästföreningen för sitt första förhandlingstillfälle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är klart att det sticker i ögonen med yrkanden som är så här höga. Men jag hoppas att vi kan enas och nå en gemensam syn och hitta en lägre nivå som ändå gör att hyresgäster och bolag blir nöjda. Det är viktigt att företaget kan behålla en bra nivå på underhåll och service. Det är också viktigt att hyresgästerna kan bo kvar, säger Inge Karlsson, förhandlare hos Hyresgästföreningen i Alvesta.

Annons

Vi söker Thomas Ottosson, vd för Allbohus.

 

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Fakta: Hyresyrkande 2020 Kronoberg
  • Växjöbostäder: 3,9 procent
  • Allbohus: 4,1 procent
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.