HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allbohus vill höja hyran med 4,1 procent

Alvesta Alvestas kommunala bostadsbolag Allbohus och Hyresgästföreningen gör sig redo att förhandla nästa års hyra. Allbohus yrkar på 4,1 procent i hyreshöjning från första januari nästa år.
Alvestas kommunala bostadsbolag Allbohus vill häja hyran med 4,1 procent nästa år.

Allbohus, som har 1 900 lägenheter i Alvesta kommun, har kommit in med sitt yrkande inför hyresförhandlingarna om nästa års hyra. Bolaget vill att hyran höjs med 4,1 procent.

I början på november träffas Allbohus och Hyresgästföreningen för sitt första förhandlingstillfälle.

Läs ocksåKalmarhem höjer hyran med 1,8 procent

– Det är klart att det sticker i ögonen med yrkanden som är så här höga. Men jag hoppas att vi kan enas och nå en gemensam syn och hitta en lägre nivå som ändå gör att hyresgäster och bolag blir nöjda. Det är viktigt att företaget kan behålla en bra nivå på underhåll och service. Det är också viktigt att hyresgästerna kan bo kvar, säger Inge Karlsson, förhandlare hos Hyresgästföreningen i Alvesta.

Vi söker Thomas Ottosson, vd för Allbohus.

 

Läs ocksåHöjning på 4,56 prutades till 1,2 procent i TibroPengar i en portmonnä.
Fakta: Hyresyrkande 2020 Kronoberg
  • Växjöbostäder: 3,9 procent
  • Allbohus: 4,1 procent
Läs också Studenter i Göteborg riskerar höjd hyra vid årsskiftet Hyreshöjningarna för 2020 fördelade i Vårgårda "Stigs hyra för hög redan innan höjningen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.