HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Alldeles för högt”

Stockholm Stockholmshem vill höja 2,3 procent nästa år. ”Alldeles för högt”, säger Per Björklind Förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm.

Stockholmshem sällar sig nu till Svenska Bostäder och Fastighetsägarna Stockholm när det gäller krav på hyreshöjningar. Alla tre kräver 2,3 procents hyreshöjning i genomsnitt från första januari 2016. Alla tre vill också ha differentierade höjningar, mer för vissa och mindre för andra, men ingen vill berätta vilka som ska avkrävs på högre respektive lägre höjning.

Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm, tycker Stockholmshems yrkandet på 2,3 procent är alldeles för högt. Han hänvisar till den låga räntan och inflationen som skäl till att bostadsbolagen borde vara återhållsamma med höjningar.

Läs ocksåJakten på svartuthyrare gav 252 lägenheter

– Det borde leda till låga eller inga höjningar, det går bra för bolagen. Ska de ha några höjningar får de visa att deras kostnader har ökat och jag har inte sett något sådant underlag. Men jag hoppas vi kan komma överens, säger han.

Hem & Hyra har sökt Stockholmshem för en kommentar men bolaget vill inte svara på frågor under pågående förhandlingar. Bolaget äger 25 698 lägenheter.

Läs också Stockholmshem dolde uppgifter - klandras av JO M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt 72 000 stockholmare får hyreshöjning med 2,35 procent Hyresgäster delar på el-bilspool

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.