HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt fler hemlösa i Norrköping

Norrköping 665 personer är hemlösa i Norrköping. Det är den högsta siffran sedan kommunen började med mätningarna för 22 år sedan.

Norrköpings kommun har mätt antalet hemlösa varje år sedan 1993 och årets siffror visar på ett nytt rekord. Under vecka 37 i år var 665 personer hemlösa, vilket är det högsta antalet hittills i kommunen och det är en ökning med drygt 30 personer mot förra året.

”Bristen på bostäder i Norrköping speglas i undersökningen och bostadsförsörjning är verkligen en angelägenhet för hela kommunen”, skriver Roger Källs (S) ordförande i socialnämnden, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåSvalt intresse för statliga pengar – men Uppsala ger Bostad först en ny chansSkylt på Uppsala station. Uppsala kommun ger Bostad först en ny chans. UPPSALA Välkommen hit Välkommen hem. i Bakgrunden tågperrongen med ett tåg.

Ungefär hälften av de hemlösa har fått ett boende ordnat via socialtjänsten, medan andra bor hos kompisar, campingar och hotell eller befinner sig i kriminalvården och psykiatrin. Undersökningen visar att åtta personer är uteliggare, öppet hemlösa, vilket är den högsta siffran sedan 2011. Enligt kommunen har samtliga åtta erbjudits olika former av boendelösningar.

”Socialnämnden har gett socialkontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna för att starta fler boenden i egen regi. Dessutom kommer ett jourboende att startas för personer i akut bostadsbrist och antalet platser i våra befintliga boendeverksamheter kommer att utökas”, skriver Maria Torgersen, verksamhetschef på socialkontoret, i ett pressmeddelande.

Mätningen sker genom att handläggarna på social- och arbetsmarknadskontoret får svara på en enkät om hur situationen ser ut under en utvald vecka.

Läs ocksåHär är intresset störst för statliga pengar till Bostad förstEn person går in genom en lägenhetsdörr, blåjeans, svart jacka, sedd bakifrån, bilden skuren så man inte ser huvud, axlar eller fötter. Sju av tio kommuner i Gävleborg har sökt pengar till att jobba med Bostad först.
Läs också Arboga enda nya kommunen i länet i Bostad först-satsning Robert är inte välkommen i sin egen hemstad: ”Har skulder” Han kastar ut sopor från fönstret – "hundratals måsar utanför lägenheten"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.