Annons

Allt fler hemlösa i Norrköping

Norrköping 665 personer är hemlösa i Norrköping. Det är den högsta siffran sedan kommunen började med mätningarna för 22 år sedan.

Norrköpings kommun har mätt antalet hemlösa varje år sedan 1993 och årets siffror visar på ett nytt rekord. Under vecka 37 i år var 665 personer hemlösa, vilket är det högsta antalet hittills i kommunen och det är en ökning med drygt 30 personer mot förra året.

”Bristen på bostäder i Norrköping speglas i undersökningen och bostadsförsörjning är verkligen en angelägenhet för hela kommunen”, skriver Roger Källs (S) ordförande i socialnämnden, i ett pressmeddelande.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Ungefär hälften av de hemlösa har fått ett boende ordnat via socialtjänsten, medan andra bor hos kompisar, campingar och hotell eller befinner sig i kriminalvården och psykiatrin. Undersökningen visar att åtta personer är uteliggare, öppet hemlösa, vilket är den högsta siffran sedan 2011. Enligt kommunen har samtliga åtta erbjudits olika former av boendelösningar.

Annons

”Socialnämnden har gett socialkontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna för att starta fler boenden i egen regi. Dessutom kommer ett jourboende att startas för personer i akut bostadsbrist och antalet platser i våra befintliga boendeverksamheter kommer att utökas”, skriver Maria Torgersen, verksamhetschef på socialkontoret, i ett pressmeddelande.

Mätningen sker genom att handläggarna på social- och arbetsmarknadskontoret får svara på en enkät om hur situationen ser ut under en utvald vecka.

Annons
Läs ocksåUtslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böterEn svart siluett av en mansperson framför en trappuppgång.
Läs också Därför ratas succémetoden mot hemlöshet: ”Tror att man väljer missbruk” Hyresettan blev hemlöse Daniels räddning ur missbruket: ”Jag har verkligen haft tur” Trots regeringens miljonlöfte mot hemlöshet – två av tre kommuner ratar succémetoden Hemlös riskerade fängelse – missade att "adressändra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.