HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Älvsbyn satsar på laddstolpar för elbilar

Älvsbyn Snart kommer även trafikanter i Älvsbyn kunna ladda sina elfordon. Kommunen har beslutat att det är Älvsbyns Fastigheter AB som ska göra jobbet.

Inom en snar framtid kommer det att byggas ut för laddstolpar till elbilar i Älvsbyn. Laddstolparna kommer vara publika och sättas upp på fyra olika ställen i kommunen. Nyligen beslutades det att det blir Älvsbyns Fastigheter AB som ska installera och ta hand om dem.
– Det är ett steg i rätt riktning. Det är ju ett hyressamhälle så det är ju kul att vi kan göra något för energibesparing och gynna de personer som kör elbilar i dag. Även våra hyresgäster kommer ju att kunna använda laddstolparna, säger Annelie Vinsa, vd på Älvsbyns Fastigheter AB.

Utöver kommunens nota på 187 000 kronor så finansieras utbyggnaden även med hjälp av ett bidrag på 100 000 kronor från Naturvårdsverket. Det bidraget fick kommunen just för att allmänheten ska kunna nyttja laddstolparna.
– Vi ser ju att behovet finns. Det finns ju ingen kedja här i Älvsbyn som satsar på laddstolpar, som till exempel Mcdonalds. Så då får kommunen helt enkelt göra det, säger Ingrid Karlsson, miljö- och byggchef, Älvsbyns kommun.

Läs ocksåHyran klar i Älvsbyn

Älvsbyns kommun ser positivt på satsningen och menar att det även underlättar för turister som kommer på besök.
– I Norge är till exempel hälften av bilarna som säljs just elbilar. Det blir ju svårt för turister att ta sig fram utan el, så därför satsar vi på det här, säger Ingrid Karlsson.

Kommunen hoppas också att andra hakar på eftersom marknaden för elbilar växer.

Laddstolparna kommer att placeras vid Forumparkeringen, ishallen och fotbollsstadion samt vid reningsverkets pendelparkering.

Läs ocksåVarbergs Bostad bygger nytt – och vill sälja fastigheter
Läs också Sotenäsbostäder satsar för att möta stor företagsetablering Fagersta startar kommunalt bostadsbolag Marias lägenhet kommer rivas i sommar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.