Annons

Anders tar över efter Anders

Storuman När Johansson ser fram mot fiske tar Karlsson över stol och nycklar. Storumans fastighetsbolag Umluspen har fått en ny vd.
Foto: Göran Lindh
Anders Karlsson tar emot Anders Johanssons nycklar.

Namnskylten utanför vd-rummet hos Storumans kommunala fastighetsbolag Umluspen får ett nytt efternamn. Anders kommer det att stå även fortsättningsvis.
Förre vd:n Anders Johansson, med 13 år i huset bakom sig, ska jobba med bolagets fastighetsutveckling.
– Kortfattat handlar det om att effektivisera våra lokaler. Det är ett omfattande jobb och då var det bättre att vi rekryterade en ny vd, säger Anders Johansson.
– Dessutom är det inte så långt kvar till att jag ska gå i pension. Det är bara ett och ett halvt år till dess. Det ska bli skönt.
Anders Johansson räknar inte med att få sysselsättningsproblem när väl pensionen blir aktuell. Då väntar nämligen tid till det stora intresset:
-Fritidsintressen är det ingen brist på. Men framför allt: Då ska jag fiska mycket!
Karlsson heter nästa Anders i efternamn. Han tillträdde på Umluspens vd-stol i månadsskiftet januari och februari. Han kommer senast från en tjänst som bygg- och teknikchef på fastighetsförvaltningen i Umeå kommun. Där var det främst kommunala lokaler, förskolor, äldreboenden och liknande. som var i anchen och kan både bygg och entreprenad..
– Men jag har 20 år i branschen och kan både bygg och entreprenad, säger Anders Karlsson.
Att lämna ganska stora Umeå för i jämförelse ganska lilla Storuman ar bli intressant anser han.
– Det är en spännande tid framöver. Kommunen och Umluspen behöver investera. Det ska bli spännande att vara med och jag hoppas att mina erfarenheter kommer att bidra ordentligt.
Med sig får han sin fru Cecilia, som ursprungligen är från Storuman. Hon kommer dock på heltid först efter den här terminen.
– Själv är jag uppvuxen i Umgransele utanför Lycksele. Och även om vi bott i Umeå har vi aldrig varit långt bort från de här trakterna. Vi har en stuga i Blaiken som vi bor i, säger Anders Karlsson.
Vänner och bekanta är viktiga inslag på fritiden för honom. Stugan pysslar han gärna om. Sedan är även Karlsson, likt Johansson, fiskeintresserad:
– Fiska och vara i skogen gillar jag väldigt mycket. Likadant med skoteråkning och åka ut med båt. Så fritiden är inga problem att fylla, säger Anders Karlsson.
– Det här ska bli riktigt roligt.
Anders och Cecilia har två utflugna barn som bor i Umeå, så kontakten med kusten finns kvar.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Bovärden Henrik inspekterade spis – blev hotad med kniv: "Tänkte på min familj" Missbrukar kameror för att trakassera och vräka - "straffet": myndigheten skickar brev Här är hyresvärdarna med flest kameror - nästan varannan skaffar fler: "Efterfrågas starkt" Så blir kameror ett vapen för att vräka dig - Susanne rädd att värden filmar: "Kanske tittar nu"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.