Annons

Angelica har regionens tätaste värd

Uddevalla ​Förra året betalade familjen Möllering en dryg månadshyra i ren vinst till Uddevallahem. – Jag blir lite besviken när jag hör det. De skulle verkligen behöva ta pengar ur kassan för en ombyggnation här, säger Angelica Möllering.

I ett år har Angelica Möllering och hennes familj bott hos Uddevallahem på Svedjestråket. Under året har Angelica klagat hos sin värd ett otal gånger: det är kallt i sovrummet, golven är slitna, badrummet är ofräscht och i behov av stambyte… Hyran för trean på knappt 70 kvadratmeter är drygt 4 000 kronor i månaden.

På tok för myck­et, tycker Angelica.
– Max 3 500 är rimligt med tanke på servicenivån och stan­darden på både området och lägenheten.
Angelica tycker att Uddevallahem i grunden är bra och hon har bott i stort sett hela sitt liv under bolagets tak. Men att bo i miljonprogrammets Dalaberg skiljer sig mycket från andra om­råden tycker hon.
– Vi är sist på listan när det gäller att fixa något och ofta sä­ger de att det inte finns pengar. Men de kan ju fixa saker på andra håll!

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I december 2003 upptäcktes att en anställd i Uddevallahem stulit drygt 27 miljoner kronor från bolaget. Fallet uppmärksammades i hela landet. Hyresgästerna har inte glömt.
– Det snackas fortfarande om det, att det kanske är därför renoveringarna inte blir gjorda.

Annons
Fakta: Angelica har regionens tätaste värd

Plussiffrorna 2006Uddevallahem ligger på plats 21 av rikets 50 mest vinstrika allmännyt­tiga bostadsbolag år 2006. Då var vinsten 57 kronor per kvadratmeter, vilket motsvarar 4 275 kronor per år för en trea på 75 kvadrat.

Läs också Diana jobbar för att fler ska engagera sig Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen Joakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning" Lena har varit Tallvägen trogen sedan barnsben: "Härifrån flyttar man inte frivilligt" Emma drog vinstlotten - vann ett eget hem i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.