Annons

Släkting till dömd styckmördare åtalas för hot mot hyresvärd: ”Ni bråkar med jävligt fel familj”

Skåne Hyresgästen var oense med hyresvärden om boendets standard och de pengar hon lagt i deposition. Nu har hon åtalats för olaga hot och övergrepp i rättssak, efter att ha hotat hyresvärden och dennes flickvän.
Ett bevarat meddelande till hyresvärdens flickvän från 1 februari i år utgör bevisning i åtalet mot den före detta hyresgästen.
Foto: Ystads tingsrätt
Ett bevarat meddelande till hyresvärdens flickvän från 1 februari i år utgör bevisning i åtalet mot den före detta hyresgästen.

Det var i december förra året som kvinnan flyttade in i bostaden på en ort i södra Skåne. Redan efter en månad uppstod oenighet mellan hyresgästen och hyresvärden.

Kvinnan menade bland annat att bostaden var mögelskadad och att internetuppkopplingen inte fungerade som den skulle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När kvinnan slutligen flyttade ut tidigare i år krävde hon tillbaka de pengar hon lämnat i deposition, då hon menade att hennes möbler blivit förstörda i en översvämning.

Hyresvärden menade år sin sida att hyresgästen inte betalat de hyror hon borde, då hon flyttat ut innan den avtalade uppsägningstiden.

Annons

Är släkt med morddömd

I polisförhör berättar hyresvärden hur han från hyresgästen fått en bild på en tidningsartikel om ett uppmärksammat styckmord för några år sedan. Hyresgästen är släkt med en person som dömdes till fängelse för mord respektive dråp av två personer som hittats styckade.

Enligt åtalet har både hyresvärden och dennes flickvän fått meddelanden från hyresgästen, där hon berättar om släktskapet och hotar med vad som ska hända om hon inte får som hon vill.

I ett meddelande till flickvännen skriver hyresgästen: ”En sak ska ni ha fucking klart för er, min deposition ska tillbaks idag. Ni bråkar med jävligt fel familj med dömda styckmördare o lite annat i. Polisanmäl detta och de är de sista du gör.”.

Annons

Hyresgäst tidigare dömd

Hyresgästen åtalas nu vid Ystads tingsrätt för två fall av olaga hot, som riktats mot hyresvärden och hyresvärdens flickvän. Hon är också misstänkt för övergrepp i rättssak, då hon ska har försökt hindra hyresvärdens flickvän från att gå till polisen.

Hyresgästen är tidigare dömd för misshandel, som hon begick då hon var 17 år gammal.

Läs också Brandrök läckte in i lägenheter - missnöjd hyresgäst döms till fängelse Ny folkbokföring i föreningslokal kan vara brottslig Hovrätten köper inte coronaförklaring - bordell skäl för uppsägning Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.