HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Barnfamiljen vräks efter anklagelser om vanvård

Malmö Översvämning, vanvård och en skällande hund. Grannarnas och hyresvärdens dom mot barnfamiljen är hård. Nu tvingas de flytta.
Foto: Anders Paulsson
Hyresnämnden i Malmö

Det var efter en översvämning som hyresvärden fick upp ögonen för barnfamiljen i Limhamn i västra Malmö. När hyresvärden skickade en besiktningsman till lägenheten kunde han konstatera att den aktuella vattenskadan inte var det enda problemet. Lägenheten var, enligt honom, vanvårdad.

Gamla skador hade inte anmälts till hyresvärden, parkettgolvet i vardagsrummet var skadat, barnen hade ritat på väggarna, på köksbänken stod flera veckors disk och katterna hade matats på tvättbordet i grovköket. Värden menade dessutom att familjen orsakat översvämningen medan familjen skyllde på husdjuren.

Läs ocksåSägs upp efter översvämning - skyller på katterna

Under saneringen efter vattenskadan tvingades familjen hyra ett annat boende i andra hand och hyrorna blev försenade. Det tillsammans vittnesmål från störda grannar och vattenskadan gjorde att hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB, vände sig till hyresnämnden med krav på att familjen skulle flytta. Enligt grannarna hade de störts av högljudda bråk och musik under lång tid.

Nu har hyresnämndens beslut kommit. Nämnden lägger ingen vikt vid de försenade hyrorna eftersom det är så pass länge sedan. Däremot konstaterar nämnden att grannarna känner sig störda av familjen.

Grannar vittnade om högljudd musik och en hund som skäller. Trots tillsägelser och kontakter med störningsjouren har det inte blivit bättre. Under förhandlingen i hyresnämnden försvarade familjen sig och menade att konflikter i området låg bakom anklagelserna.

Läs ocksåMassuppsägningarna: Adnan och ettåriga dottern vet inte vart de ska ta vägenAdnan sägs upp

Familjen menade att grannarnas klagomål grundar sig på att familjen är invandrare. Men störningarna är så pass allvarliga att familjen tvingas flytta. Det menar hyresnämnden. Senast i sommar ska familjen vara ute från sitt hem.

LÄS ÄVEN Senaste siffrorna: allt fler barn vräks i Sverige – Skåne toppar statistiken

Läs också Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen För stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder" Charles renoverade badrummet ur egen ficka – nu vräks han och barnen av värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.