Annons

Sägs upp efter översvämning – skyller på katterna

Malmö Katterna ska ha kommit åt kranen och startat vattnet. När det sedan var stopp i golvbrunnen på grund av två strumpor var översvämningen ett faktum. Nu vill hyresvärden slänga ut hyresgästerna.
Foto: Pixabay

I februari anmälde familjen i Malmöstadsdelen Limhamn att de hade haft översvämning med omfattande vattenskador som följd. Katterna ska ha kommit åt kranen i grovköket och startat vattnet. I brunnens vattenlås låg två strumpor som gjorde att vattnet inte rann ner och översvämningen var ett faktum.

När hyresvärden skickade en besiktningsman till lägenheten kunde han konstatera att den aktuella vattenskadan inte var det enda problemet. Lägenheten var, enligt honom, vanvårdad. Gamla skador hade inte anmälts till hyresvärden, parkettgolvet i vardagsrummet var skadat, barnen hade ritat på väggarna, på köksbänken stod flera veckors disk och katterna hade matats på tvättbordet i grovköket.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Allt sammantaget gjorde att hyresvärden sade upp hyresgästerna som skulle tvingas flytta efter sex år i lägenheten. Enligt hyresvärden hade hyresgästerna dessutom slarvat med hyresinbetalningarna. Hyresvärden MKB totalrenoverade lägenheten och har vänt sig till hyresnämnden för att få fallet prövat.

Annons
Läs också Familj förlorar halva bostaden – hyresgäster med dubbla kontrakt synade Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Efter tvist om mögelsanering: Torbjörn hotas av uppsägning Hovrätten river upp beslut: hyresgäst vräks efter sexhandel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.