Annons

Asylsökande till tomma lägenheter i Vansbro

Vansbro ​Migrationsverket kommer att hyra tio av de tomma lägenheter Vansbrohem har i Nås. Det ger bostadsstiftelsen intäkter på en halv miljon kronor på ett år.

​Vansbros kommunala bostadsstiftelse Vansbrohem har länge haft problem med alltför många tomma lägenheter. Det har talats om rivning av de aktuella lägenheterna i Nås men nu kommer Migrationsverket att hyra dem istället.

Vansbrohem kommer att tjäna en halv miljon kronor per år på att lägenheterna hyrs ut.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men det här gör vi inte för att tjäna pengar utan det är kommunens skyldighet att ta hand om asylsökande människor som kommer till Sverige. Migrationsverket visste att vi hade tomma lägenheter och det var därför de hörde av sig till Vansbrohem, säger kommunalrådet Per-Anders Westhed, (C).

Det här är första gången kommunen hyr ut lägenheter till Migrationsverket. Varifrån de asylsökande kommer vet man inte men antagligen är det barnfamiljer från länder som Somalia, Makedonien och Afghanistan.

Annons
Läs också Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Hyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.