HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Asylsökande till tomma lägenheter i Vansbro

Vansbro ​Migrationsverket kommer att hyra tio av de tomma lägenheter Vansbrohem har i Nås. Det ger bostadsstiftelsen intäkter på en halv miljon kronor på ett år.

​Vansbros kommunala bostadsstiftelse Vansbrohem har länge haft problem med alltför många tomma lägenheter. Det har talats om rivning av de aktuella lägenheterna i Nås men nu kommer Migrationsverket att hyra dem istället.

Vansbrohem kommer att tjäna en halv miljon kronor per år på att lägenheterna hyrs ut.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

– Men det här gör vi inte för att tjäna pengar utan det är kommunens skyldighet att ta hand om asylsökande människor som kommer till Sverige. Migrationsverket visste att vi hade tomma lägenheter och det var därför de hörde av sig till Vansbrohem, säger kommunalrådet Per-Anders Westhed, (C).

Det här är första gången kommunen hyr ut lägenheter till Migrationsverket. Varifrån de asylsökande kommer vet man inte men antagligen är det barnfamiljer från länder som Somalia, Makedonien och Afghanistan.

Läs också Inga miljoner till Bjarke efter att asylsökande förstört hyreshus: “Får vara nöjd” Striden om hyreshusen i Älgarås dras till domstol av säljaren Migrationsverket gick bet – nu väntar miljonkrav för skador från asylsökande Oklara affärer sätter stopp för flyktingboende i Älgarås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.