HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Åtgärdsföreläggande kan hjälpa hyresgästerna i Mellerud

Mellerud Hyreshusen i Mellerud är vanvårdade och på sina håll rent förfallna. Men nu kan problemen äntligen vara slut för hyresgästerna. Värden hotas av åtgärdsföreläggande och i dag hölls en förhandling i hyresnämnden.

​Hem & Hyra har flera gånger tidigare berättat om de två bostadsområdena i Mellerud, som båda ägs och förvaltas av privata bostadsbolaget Insjökräftan AB.

Dels handlar det om nio hyreshus i kvarteret Ugglan på Storgatan och Bragegatan i centrala Mellerud. Här kan listan över fel och brister göras lång – trasiga ytterdörrar, slitna badrum, dålig ventilation och misstänkt förhöjda halter av radon. Utomhus är det lika illa: nedklottrade husväggar, meterhögt ogräs och fallfärdiga staket.

Läs ocksåKommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"Till vänster en bild på utsidan av ett hus och till höger en klisterfälla fullt med kackerlackor.

Område nummer två finns på Holmsgatan i Mellerud. Där är felen och bristerna inte är lika allvarliga men underhållsbehovet är ändå stort.

I dag möttes parterna i hyresnämnden, där ärendet hamnat efter att Hyresgästföreningen ansökt om åtgärdsföreläggande. Yngve Arvidsson, förvaltare för bostadsbolaget Insjökräftan, fick träffa två av hyresgästerna och deras ombud Lennart Björkman som är chefsjurist på Hyresgästföreningen. Bland annat besökte parterna och hyresnämnden bostadsområdena för att få en uppfattning av förhållandena på plats.

Annons

Det var till en början svårt för Hyresgästföreningen att kunna driva ärendet till hyresnämnden, eftersom många av de boende inte är medlemmar. Det behövs en hyresgäst som part i en sådan här tvist.

Läs ocksåTorbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckanTorbjörn Larsson upptäckte den omfattande fuktskadan bakom skrivbordet i sonens rum för drygt två år sedan.

Nu finns alltså två, en från varje lägenhetsområde. Deras ärenden drivs som så kallade pilotärenden, vilket innebär att de kommer att bli riktmärke för hur fastighetsägaren bör sköta lägenheterna för alla hyresgäster. Detta eftersom problemen är generella för hela området och inte unika för just de här två hyresgäster.

Nu återstår för hyresnämnden att besluta om bostadsbolaget ska tvingas att åtgärda alla fel och brister. Det handlar bland annat om:

Annons

• Byta ut 25 år gamla och slitna vitvaror
• Fixa slitet parkettgolv
• Laga hål i golvmattor
• Utföra radonmätningar
• Åtgärda stora skräphögar i källarutrymmena
• Ta itu med det yttre underhållet

Läs ocksåMögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten

Hyresnämndens beslut väntas komma om två veckor.

Läs också Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Hyresgäster är utan värme och varmvatten: ”Det är en mycket komplicerad situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.