HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Även Mimer strandar hyresförhandlingarna

Västmanland Som Hem & Hyra tidigare har berättat har flera kommunala bolag i regionen strandat hyresförhandlingarna. Nu står det klart att även Mimer i Västerås har lämnat förhandlingsbordet.
Mimer har lämnat förhandlingsbordet och vänt sig till Hyresmarknadskommittén för att enas om hyreshöjningen inför 2020.

Mimer yrkade först på 3,4 procents hyreshöjning. Under förhandlingarna sänkte de sig till 2,25 procent, men valde att lämna förhandlingarna när Hyresgästföreningen inte vill gå med på mer än 1,7 procents hyreshöjning.

– Vi ser att Mimer har behov av att höja hyrorna för att klara kostnadsökningar och kommande ROT-renoveringar men inte med så mycket. Grundproblemet är att Mimers ägare, Västerås stad, har för lite tålamod och vill se rejäla resultatförbättringar redan nästa år, säger Johan Kretz, förhandlare vid Hyresgästföreningen i Västerås, i ett pressmeddelande.

Mimer har nu vänt sig till tvistelösningsorganet Hyresmarknadskommittén (HMK). Det består av representanter för Hyresgästföreningen och för Sveriges Allmännytta, de kommunala bostadsföretagens intresseorganisation.

Hyreshöjningen skulle egentligen ha börjat gälla vid årsskiftet, men kommer nu att bli försenad.

Läs mer om strandningarna i Västmanlands, Uppsala och Gävleborgs län här.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.