Annons

Avgjort: Campushem måste betala tillbaka 200 000 kronor

Växjö Hovrätten tog det slutgiltiga beslutet i dag. Campushem i Växjö förlorar och måste betala tillbaka över 200 000 kronor i felaktig hyra till studenterna.

Det har tagit över två år att få saken utredd och prövad. Men i dag står det klart att hovrätten avslår Campushems överklagan av hyresnämndens beslut. Därmed är saken avgjord eftersom hovrättens beslut inte kan överklagas.

Det hela innebär att 30 studenter i Växjö får dela på 208 195 kronor, plus ränta. Den enskilt största summan är 15 905 kronor.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Lida Zezovska, förhandlare hos Hyresgästföreningen i Växjö, är den som drivit studenternas talan och hon är märkbart lättad.

– Det här känns otroligt. Det är en skön känsla. Men det har varit nervöst och det har varit en långdragen process med många inblandade hyresgäster som varit berörda under en lång tid. Men i dag känns det skönt, säger Lida Zezovska.

Hur ska ni fira?

Läs ocksåCarolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

– Jag vet inte. Jag är fortfarande i ett rus, det har inte satt sig ännu, säger Lida Zezovska med ett leende.

Annons

I och med hovrättens avgörande är det klart för hyresnämnden att pröva Hyresgästföreningens krav om skadestånd. Föreningen kräver 100 000 kronor i skadestånd för att Campushem brutit mot förhandlingsordningen.

Privatägda Campushem äger 110 lägenheter på Stallvägen, Campusområdet, i Växjö.

Läs ocksåBoråsvärd tog ut närmare 45 procent i överhyra - tvingas betala tillbakaKvinna fick tillbaka överhyra efter beslut i hyresnämnden.

Läs mer:

Seger för Hyresgästföreningen och studenterna i hyresnämnden

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Campushem anklagas för att straffa studenter

Annons

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.