Annons

Bakläxa för fastighetsägare i Halmstad

Halland ​Ägaren till en fastighet i centrala Halmstad har dömts till åtgärdsföreläggande av hyresnämnden i Göteborg. Fastighetsägaren ska senast den första oktober ha åtgärdat en rad problem som upplevs som störande för en av husets hyresgäster.

​Hyresgästen som drivit frågan i hyresnämnden har bott i huset sedan mars förra året. Hon har påpekat för sin värd att hon kräver kodlås på ytterdörren för att slippa få ovälkomna besökare i trappuppgången.

Annons
 
Hon vill också att värden åtgärdar dörren i butikslokalen nedanför hennes lägenhet. Varje gång en kund kommer eller går in eller ur affären störs hyresgästen av ett smällande ljud från dörren.
 
Fastighetsägaren ska också sätta upp skyltar på husets gårdsplan för att inte hindra hyresgästerna från att komma till och från sina parkeringsplatser.
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.