Annons

Bakläxa för fastighetsägare i Halmstad

Halland ​Ägaren till en fastighet i centrala Halmstad har dömts till åtgärdsföreläggande av hyresnämnden i Göteborg. Fastighetsägaren ska senast den första oktober ha åtgärdat en rad problem som upplevs som störande för en av husets hyresgäster.

​Hyresgästen som drivit frågan i hyresnämnden har bott i huset sedan mars förra året. Hon har påpekat för sin värd att hon kräver kodlås på ytterdörren för att slippa få ovälkomna besökare i trappuppgången.

Annons
 
Hon vill också att värden åtgärdar dörren i butikslokalen nedanför hennes lägenhet. Varje gång en kund kommer eller går in eller ur affären störs hyresgästen av ett smällande ljud från dörren.
 
Fastighetsägaren ska också sätta upp skyltar på husets gårdsplan för att inte hindra hyresgästerna från att komma till och från sina parkeringsplatser.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Torbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.