Annons

Balder satsar på renoveringar i Stoeryd

Tranås Fastighetsbolaget Balder sätter fokus på Stoeryd i Tranås. Målet är att lyfta området och göra det mer attraktivt.

– Det här är ett väldigt fint området omgivet av stora grönområden. Här finns en pool, flera lekparker och många hyresgäster har bott här väldigt länge. Vi har ägt fastigheterna i Stoeryd sedan 1999, säger Fredrik Rönnecke, områdesansvarig för Balder till Tranåsposten.

Tillsammans med Hyresgästföreningen har Balder gjort en översyn av lägenheterna, skriver Tranåsposten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Syftet är att alla med samma standard ska betala samma hyra. Vi vill få ordning och ett rättvist system.

Samtidigt påbörjas renovering i husen som är från slutet av sextiotalet. Starten har redan börjat i de 28 lägenheter som inte är uthyrda. Tre av lägenheterna är inflyttningsklara och övriga väntas bli klara under våren. Renoveringen är omfattande. Och i övriga lägenheter kommer renoveringen att ske succesivt.

Annons

– De var i stort behov av renovering och nu kommer de här lägenheterna att få en höjd standard, en rejäl ansiktslyftning, och därmed blir det också en annan hyresnivå, berättar Fredrik Rönnecke till Tranåsposten.

Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg

Enligt Tranåsposten finns en kritik hos hyresgäster om det inte fått tillräckligt med information om den nya hyressättningen.

– Vi har till viss del brustit i information. Vi skulle gjort det här bättre. Anledningen till de nya hyressättningarna är att vi vill få ett rättvisare system, säger Jens Berglund, regionchef för Balders område Öst, till tidningen.

Samtidigt går rykten om försäljning, enligt Tranåsposten.

Annons
Läs ocksåEkparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmattaParkettgolv. Bilden visar broschyr om renoveringen och Ingrid Edéus i köket.

– Det stämmer. Om det blir en försäljning kommer detta ske som en bolagsaffär och befintlig personal eller verksamheten i övrigt påverkas ej.

Balder äger drygt 400 lägenheter i Stoerydsområdet. Husen är byggda 1967 och 1968.

Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.