HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Balder satsar på renoveringar i Stoeryd

Tranås Fastighetsbolaget Balder sätter fokus på Stoeryd i Tranås. Målet är att lyfta området och göra det mer attraktivt.

– Det här är ett väldigt fint området omgivet av stora grönområden. Här finns en pool, flera lekparker och många hyresgäster har bott här väldigt länge. Vi har ägt fastigheterna i Stoeryd sedan 1999, säger Fredrik Rönnecke, områdesansvarig för Balder till Tranåsposten.

Tillsammans med Hyresgästföreningen har Balder gjort en översyn av lägenheterna, skriver Tranåsposten.

Läs ocksåSkenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”Fartun Ahmed i Rinkeby tjänar 19 000 kronor efter skatt som barnskötare med heltidsjobb. Trots att även maken arbetar heltid får familjen kämpa med vardagsekonomin. Nu har hyran höjts igen.

– Syftet är att alla med samma standard ska betala samma hyra. Vi vill få ordning och ett rättvist system.

Samtidigt påbörjas renovering i husen som är från slutet av sextiotalet. Starten har redan börjat i de 28 lägenheter som inte är uthyrda. Tre av lägenheterna är inflyttningsklara och övriga väntas bli klara under våren. Renoveringen är omfattande. Och i övriga lägenheter kommer renoveringen att ske succesivt.

Annons

– De var i stort behov av renovering och nu kommer de här lägenheterna att få en höjd standard, en rejäl ansiktslyftning, och därmed blir det också en annan hyresnivå, berättar Fredrik Rönnecke till Tranåsposten.

Läs ocksåFår lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfatHyresvärden ville renovera badrummet till ett normalt standardutseende. Men hyresgästerna ville att det skulle återställas som det såg ut innan branden.

Enligt Tranåsposten finns en kritik hos hyresgäster om det inte fått tillräckligt med information om den nya hyressättningen.

– Vi har till viss del brustit i information. Vi skulle gjort det här bättre. Anledningen till de nya hyressättningarna är att vi vill få ett rättvisare system, säger Jens Berglund, regionchef för Balders område Öst, till tidningen.

Samtidigt går rykten om försäljning, enligt Tranåsposten.

Annons
Läs också130 000 kronor för 17 katters klös och kissTre sammansatta bilder visar på lägenhetens dåliga skick.

– Det stämmer. Om det blir en försäljning kommer detta ske som en bolagsaffär och befintlig personal eller verksamheten i övrigt påverkas ej.

Balder äger drygt 400 lägenheter i Stoerydsområdet. Husen är byggda 1967 och 1968.

Läs också Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Forskare vill ändra lagen om renoveringar: ”Hyresgästers inflytande är extremt begränsat”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.