Annons

Bara kvinnor när Shiva arrangerar festival

Västmanland Boxning, operasång och indiska snacks. Nästa lördag blir det festival i Bäckbykyrkan, med 100 procent kvinnor som uppträder, föreläser och säljer saker.
Foto: Monika Steczkó
Shiva Behnadzia vill lyfta fram kvinnor i EmpoWErment Indoor Festival som äger rum i Bäckbykyrkan nästa lördag.

Men även om deltagarna enbart är kvinnor är grundaren Shiva Behzadnia noga med att påpeka att alla besökare, oavsett kön och ålder, är välkomna att besöka festivalen.

Tillsammans med Västeråsaren André Brun, som grundat Aros Sociala Entreprenörskooperativ, står hon bakom eventet som de kallar för EmpoWErment indoor festival.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag vill lyfta fram kvinnor och deras entreprenörskap. Många kvinnor vågar inte framhäva sig själva trots att de har bra idéer, säger Shiva Behzadnia, som själv bor på Bäckby med sin familj,

Idén till festivalen fick hon när hon jobbade som volontär på Kvinnofesten på Bäckby härom året.

Annons

Den idérika Shiva föreslog arrangörerna att de skulle arrangera en minimässa, men de nappade inte på förslaget.

Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

– Då tänkte jag att då gör jag väl det själv då! säger hon.

Programmet har krympt jämfört med vad hon och André tänkt sig från början, ”från 100 till 10 procent” enligt Shiva, men är ändå väldigt späckat. Festivalen invigs på lördagsförmiddagen av Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand. De stora dragplåstren är världsmästaren i boxning Elin Cederroos och musikern Tina Wilhelmsson. Det bjuds även på föreläsningar om allt från psykisk ohälsa, företagande och inredning till matematik, och uppvisning i linedance, somalisk dans, taekwondo och en företagsmässa i miniformat.

Shiva Behzadnia och André Bruns planer stannar inte vid den här festivalen.

Annons
Läs ocksåHär vräks flest – Mikaela kämpar för att fler ska kunna bo kvar

–  Nästa år ska vi satsa på affärsnätverk på Bäckby med både företagare, organisationer, och föreningar. Och vi vill ordna festival i Stockholm, Göteborg och kanske Uppsala och Örebro också. Vi har redan fått en del förfrågningar, säger hon.

Kvinnofestivalen pågår mellan klockan 9 och 17 lördagen den 26 oktober i Bäckbykyrkan. Den sammanfaller med invigningen av nya Bäckby torg, som är ett samarbete mellan Nätverket Bäckby/Skälby och Västerås stad.

Läs också Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning Kvinna trakasserar sexvåningshus – grannar skriver på lista för att få henne vräkt Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.