HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bara kvinnor när Shiva arrangerar festival

Västmanland Boxning, operasång och indiska snacks. Nästa lördag blir det festival i Bäckbykyrkan, med 100 procent kvinnor som uppträder, föreläser och säljer saker.
Foto: Monika Steczkó
Shiva Behnadzia vill lyfta fram kvinnor i EmpoWErment Indoor Festival som äger rum i Bäckbykyrkan nästa lördag.

Men även om deltagarna enbart är kvinnor är grundaren Shiva Behzadnia noga med att påpeka att alla besökare, oavsett kön och ålder, är välkomna att besöka festivalen.

Tillsammans med Västeråsaren André Brun, som grundat Aros Sociala Entreprenörskooperativ, står hon bakom eventet som de kallar för EmpoWErment indoor festival.

Läs ocksåMilitärklädd hyresgäst skrämde grannar i källaren – får bo kvar

– Jag vill lyfta fram kvinnor och deras entreprenörskap. Många kvinnor vågar inte framhäva sig själva trots att de har bra idéer, säger Shiva Behzadnia, som själv bor på Bäckby med sin familj,

Idén till festivalen fick hon när hon jobbade som volontär på Kvinnofesten på Bäckby härom året.

Den idérika Shiva föreslog arrangörerna att de skulle arrangera en minimässa, men de nappade inte på förslaget.

Läs ocksåOenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat

– Då tänkte jag att då gör jag väl det själv då! säger hon.

Programmet har krympt jämfört med vad hon och André tänkt sig från början, ”från 100 till 10 procent” enligt Shiva, men är ändå väldigt späckat. Festivalen invigs på lördagsförmiddagen av Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand. De stora dragplåstren är världsmästaren i boxning Elin Cederroos och musikern Tina Wilhelmsson. Det bjuds även på föreläsningar om allt från psykisk ohälsa, företagande och inredning till matematik, och uppvisning i linedance, somalisk dans, taekwondo och en företagsmässa i miniformat.

Shiva Behzadnia och André Bruns planer stannar inte vid den här festivalen.

Läs ocksåAllt fler hyresgäster kameraövervakas i Västerås

–  Nästa år ska vi satsa på affärsnätverk på Bäckby med både företagare, organisationer, och föreningar. Och vi vill ordna festival i Stockholm, Göteborg och kanske Uppsala och Örebro också. Vi har redan fått en del förfrågningar, säger hon.

Kvinnofestivalen pågår mellan klockan 9 och 17 lördagen den 26 oktober i Bäckbykyrkan. Den sammanfaller med invigningen av nya Bäckby torg, som är ett samarbete mellan Nätverket Bäckby/Skälby och Västerås stad.

Läs också Kameror fick slut på bilbränderna i bostadsområdet Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.