HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Begärde pengar för hyreskontrakt – döms för mutbrott

Sundbyberg En före detta anställd hos bostadsbolaget Förvaltaren krävde 60 000 kronor för att förmedla en lägenhet. Nu döms personen till 8 800 kronor i böter för mutbrott.

Tidningen Hem & Hyra har tidigare skrivit om att en anställd hos bostadsbolaget Förvaltaren i Sundbyberg avslöjades med att ta betalt när han förmedlade en lägenhet. Nu skriver tidningen Mitti att personen har dömts till 40 dagsböter, totalt 8 800 kronor.

Staffan Edlund, åklagare vid riksenheten mot korrupption, valde att ge personen i fråga ett strafföreläggande istället för att det skulle bli en rättegång.

Läs ocksåBostadsbedragare på nätet – så avslöjar du dem och undviker att bli lurad

– Han har erkänt och om straffet inte blir alltför högt kan man välja strafföreläggande istället för rättegång. Strafföreläggande är samma sak som en dom.

Hur allvarligt är brottet?

– Det är ett mutbrott och brott mot Jordabalken men det är relativt ovanligt med mutbrott som rör förmedling av lägenheter. Det som var lite ovanligt här var att personen var ångerfull, säger han.

Läs ocksåNyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vdMagnus Molin vd Einar Mattsson

Varför blev bötesbeloppet 8 800 kronor?

– Att han förlorade sitt jobb gjorde att det blev lite lägre belopp.

Läs också Åkte fast till sist: Bedragaren blåste folk på 400 000 kronor Ensamstående Lisa nekades lägenhet – så svarar Bostadsförmedlingens vd Värd säger nej till ensamstående Lisa – ”lägenheten avsedd för två vuxna och två barn”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.