Annons

Beslut idag – Landskronahem säljer 1225 lägenheter

Landskrona Så har det slutligen tagits beslut i fråga om Landskronahems utförsäljning. Stena Fastigheter köper 1225 lägenheter av Landskronahem efter en majoritet i kommunfullmäktige.

Frågan om Landskronahems utförsäljning har varit föremål för en het debatt under en längre tid. Demonstrationer, namninsamlingar och manifestationer har avlöst varandra. Tongångarna på sociala medier har varit hög. Högt tonfall var det även under föregående kommunfullmäktigemöte där anklagelserna haglade. Men även om det den gången fanns en majoritet för en utförsäljning, blev så inte fallet. Detta sedan oppositionen valde att begära minoritetsåterremiss, beslutet kom därför att skjutas upp.

Under dagens kommunfullmäktigemöte fanns det emellertid ingen väg ut. Ett beslut skulle fattas. Efter en het debatt kom det, köpet är ett faktum. Socialdemokraterna och Vänsterpartiets fick därför se sitt motstånd rinna ut i sanden till fördel för den styrande majoriteten och dess stödpartier i frågan. Hem & Hyra kommer att följa upp vad försäljningen får för konsekvenser för de boende i områdena Pilängen och Sandvången.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Unika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backa Fyra av tio i området godkänner inte renovering Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.