Annons

Bilden blev en väg till bostad i Småland

Jönköping Genom att beskriva sig som trygga norrlänningar och ha med en bild på Blocket letade Anton Berggren och Linda Olsson bostad i Jönköping. Och det blev napp.

Studier och jobb i Jönköping gjorde att Anton Berggren och Linda Olsson, båda från Sundsvall, behövde boende från och med september.

Precis som många andra valde de att annonsera på Blocket. Under årets nio första månader, januari–september, publicerade Blocket 2 660 i annonser med hopp om att få hyra bostad i Småland. Av dem hade 38 procent med en bild.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Tack vare annonsen så fick vi bostad. Jag tror att chanserna ökar när man har bild, berättar Anton Berggren och fortsätter:

– Jag har själv tidigare hyrt ut en lägenhet och det blir mycket mer personligt med bild. Många annonser ligger ju ute samtidigt och får man inte grepp om vem annonsen handlar om är det lätt att söka sig vidare.

I annonsen beskriver de sig själva som ”skötsamma norrlänningar”. De berättar att de båda är sociala och jordnära människor som är både rökfria och djurfria: ”Så ni som söker lugna pålitliga hyresgäster, hör gärna av er!”

Annons
Läs ocksåFörhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nuEn tvådelad bild. En del visar två anonyma män i kavaj som står med armarna i kors och vänder ryggen mot varandra. En del visar en äldre man med mustasch och grått hår.

Anton Berggren och Linda Olsson fick tag i en lägenhet. Ett andrahandskontrakt förvisso, men centralt i Jönköping.

– Kontraktet är skrivet på ett år, till att börja med. Egentligen så har det gått ganska smidigt för oss. Det känns skönt, säger Anton Berggren.

Linnéa Aguero, pressansvarig hos Blocket, berättar att orden som används i annonserna för att förmå någon att välja en som hyresgäst, är ungefär lika runt om i landet.

Läs ocksåNu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrningEn bild på en man och en bild på en ytterdörr

– Ofta brukar man titta på hur andra har skrivit. Framför allt så handlar det om att göra ett så tryggt intryck som möjligt, säger Linnéa Aguero.

Annons

Läs mer:

Så skriver du för att få lägenheten

Fakta: Vanliga ord i annonsen

I Kronoberg toppas listan av ekonomi, följt av skötsam, jobb, rökfri, inga betalningsanmärkningar samt lugn och referenser.
I Jönköpings län är skötsam, ekonomi, lugn, inga betalningsanmärkningar, rökfri, jobb och referenser vanligast.
I Kalmar län är skötsam, ekonomi, rökfri, jobb, lugn, inga betalningsanmärkningar och referenser i topp.

Källa: Blocket

Läs också Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Bluffsajt stal Jonas lägenhetsannons – nu används den för att vräka honom Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.