HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bilden blev en väg till bostad i Småland

Jönköping Genom att beskriva sig som trygga norrlänningar och ha med en bild på Blocket letade Anton Berggren och Linda Olsson bostad i Jönköping. Och det blev napp.

Studier och jobb i Jönköping gjorde att Anton Berggren och Linda Olsson, båda från Sundsvall, behövde boende från och med september.

Precis som många andra valde de att annonsera på Blocket. Under årets nio första månader, januari–september, publicerade Blocket 2 660 i annonser med hopp om att få hyra bostad i Småland. Av dem hade 38 procent med en bild.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

– Tack vare annonsen så fick vi bostad. Jag tror att chanserna ökar när man har bild, berättar Anton Berggren och fortsätter:

– Jag har själv tidigare hyrt ut en lägenhet och det blir mycket mer personligt med bild. Många annonser ligger ju ute samtidigt och får man inte grepp om vem annonsen handlar om är det lätt att söka sig vidare.

I annonsen beskriver de sig själva som ”skötsamma norrlänningar”. De berättar att de båda är sociala och jordnära människor som är både rökfria och djurfria: ”Så ni som söker lugna pålitliga hyresgäster, hör gärna av er!”

Läs ocksåGustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar"

Anton Berggren och Linda Olsson fick tag i en lägenhet. Ett andrahandskontrakt förvisso, men centralt i Jönköping.

– Kontraktet är skrivet på ett år, till att börja med. Egentligen så har det gått ganska smidigt för oss. Det känns skönt, säger Anton Berggren.

Linnéa Aguero, pressansvarig hos Blocket, berättar att orden som används i annonserna för att förmå någon att välja en som hyresgäst, är ungefär lika runt om i landet.

Läs ocksåLycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer"

– Ofta brukar man titta på hur andra har skrivit. Framför allt så handlar det om att göra ett så tryggt intryck som möjligt, säger Linnéa Aguero.

Läs mer:

Så skriver du för att få lägenheten

Fakta: Vanliga ord i annonsen

I Kronoberg toppas listan av ekonomi, följt av skötsam, jobb, rökfri, inga betalningsanmärkningar samt lugn och referenser.
I Jönköpings län är skötsam, ekonomi, lugn, inga betalningsanmärkningar, rökfri, jobb och referenser vanligast.
I Kalmar län är skötsam, ekonomi, rökfri, jobb, lugn, inga betalningsanmärkningar och referenser i topp.

Källa: Blocket

Läs också Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.