HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Billigare badrumsrenovering på förslag

Fagersta Det finns billigare sätt att renovera badrum på i stället för genom kakling. Det tycker Hyresgästföreningen i Norberg-Fagersta som motionerar om ämnet till förbundsstämman

I samband med stambyte är det inte ovanligt att hyresvärden samtidigt beslutar sig för att kakla badrummet helt eller delvis och kallar det för standardhöjning. Åtgärden medför höjd hyra med minst 250 kronor i månaden, skriver föreningsstyrelsen i motionen till förbundsstämman som äger rum i Visby 14-15 juni.

Men det finns billigare sätt att rusta upp badrummet på, menar föreningen och uppmanar Hyresgästföreningen att med experters hjälp utreda alternativa lösningar. Föreningens förslag är att i stället för av kakel använda sig av våtrumstapeter och våtrumsmattor. Förutom att det blir billigare blir det även mer hygieniskt, eftersom en våtrumsmatta saknar skarvar där det kan bildas fukt och mögel, skriver styrelsen i motionen.

Läs ocksåSå slår hyreshöjningarna i coronadrabbade områden - "Extra jobbigt, tufft här ute"
Läs också Hyresgäster allt fattigare under pandemin - men hyrorna höjs rejält trots vädjanden Hyresgäster tar strid mot chockhyror – backas upp av forskare Varningen – så mycket dyrare kan det bli om marknadshyra införs Fastighetsägarna: "Beslut i Umeå hotar att stoppa lägenhetsbyggen i Sverige"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.