Annons

Blev uppsagd för en katt-trappa

Stenungsund ​I   hyresnämnden vann Laila Karlsson första ronden. Nämnden ansåg inte att hennes katt-trappa var ett skäl för uppsägning. Men hyresvärden ger sig inte utan har överklagat.
 – Men jag är inte särskilt orolig  och jag tänker inte flytta, säger Laila, vars två katter numera får gå ut och in genom porten på Bergsvägen i Stenungssund sedan hyresvärden monterade ner katt-trappan för drygt ett år sedan.
 
– Jag har bott här i femton år och fick tillstånd av förra ägaren att både sätta upp en katt-trappa och ha en kattlucka i balkongdörren. Men sedan Stjärnfastigheter tog över för snart två år sedan har det bara blivit värre och värre med allting, fortsätter Laila som misstänker att hyresvärden i själva verket vill bli av med henne som hyresgäst.

 

Annons
Samtidigt med Laila blev ytterligare två hyresgäster uppsagda av samma skäl; de hade också katt-trappor på utsidan av balkongen. Katt-trappor som enligt Stjärnfastigheters ägare  Bengt Stjärnered är förbjudna eftersom de förfular/förstör fasaden, försvårar gräsklippningen och utgör en skaderisk för andra hyresgäster. 
 
Men i hyresnämnden fick inte Bengt Stjärnered gehör för sin uppfattning att de tre hyresgästerna brutit mot husets ordningsregler och därmed förverkat sina kontrakt. Nämnden beslöt att alla tre skulle få bo kvar. I två av fallen har Bengt Stjärnered nu överklagat till Svea hovrätt.
 
 
Laila och de andra kattägarna är nu inte ensamma om att ha hamnat i tvist med Bengt Stjärnered, som finns med på Hyresgästföreningens lista över Sveriges värsta värdar.
 
 
För en tid sedan utdömde hyresnämnden ett vite på
5 000 kronor eftersom ett byte av en hyresgästs kylskåp, som nämnden ålagt Stjärnfastigheter att utföra, inte genomförts på ett godtagbart sätt.
 
Stjärnfastigheter förlorade också nyligen en hyrestvist där  hyresnämnden slog fast att två nyinflyttade hyresgäster betalade för hög hyra i förhållande till  grannarna. I båda fallen sänkte nämnden hyran med närmare 900 kronor i månaden, samtidigt som en rad andra villkor i kontraktet som till exempel rök- och pälsdjursförbud ströks.
 
 
Bengt Stjärnered har inte mycket till övers för hyresnämndens beslut.
– Det är märkligt att hyresnämnden har tyckt på det sätt de har gjort. Men det här är ju inget som är färdigt och ingen som vet var detta kommer att sluta.
 
– Det är så att om man inte sköter sig får man en varning och om man inte vidtar rättelse så blir man uppsagd. När det gäller katt-trapporna så hyr man inte den delen av huset och har inte heller ordentlig tillsyn över sina djur.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Värdarna som är sämst i landet Video: Fastigheterna förfaller när ägaren håller sig undan Svartlistad värd dras inför hyresnämnden Nu fungerar allting igen efter tvångsförvaltningen Gun är tryggare när huset är sålt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.